четвер, 19 липня 2018 13:30

Назвали продукт, без якого людина не проживе й дня

Назвали продукт, без якого людина не проживе й дня
Тим, хто хоче прожити якомога довше, варто переглянути свій раціон харчування. ФОТО: beautywithfood.com

Щоденне споживання яєць захищає від інсульту. Про це розповіли вчені після дослідження, проведеного за участі 146 000 добровольців.

Попри високий вміст холестерину в яєчних жовтках, наявність їх у раціоні йде на користь серцю й судинам. Щоб уберегтися від інсульту, достатньо з'їдати щодня хоча б по одному яйцю. Пише відоме британське видання TheSun.

"Наші результати показали наявність зв'язку між помірним вживанням яєць і зменшенням ризику виникнення серцевих нападів. Тепер у нас є наукове підтвердженням тому, що цей продукт доцільно рекомендувати їсти дорослим людям, які дотримуються принципів здорового харчування", — кажуть автори дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пігулки не допомагають в профілактиці інфаркту - лікарі

Вчені наголошують на тому, що користь здоров'ю яйця приносять, якщо вживати їх не більше одного в день. Окрім того, важливо не смажити їх, а варити або їсти сирими. Як пояснюють науковці, про фігуру при цьому турбуватися не варто: яйця, навпаки, дають відчуття ситості, що дозволяє наїдатися порціями меншого розміру, ніж зазвичай.

Раніше розповіли, кого серцева недостатність вбиває частіше. Щоб з'ясувати, хто потрапляє до групи підвищеного ризику, канадські вчені проаналізували дані понад 90 тисяч пацієнтів з таким діагнозом. Дослідники перевірили різні показники, зокрема поширеність хвороби серед піддослідних окремих категорій, частоту госпіталізації й відсоток смертельних випадків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт, без якого людина не проживе й дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути