Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 14:45

Назвали перелік продуктів, багатих на вітаміни В

Назвали перелік продуктів, багатих на вітаміни В
Листова зелень є одним із найкращих джерел вітаміну В9, відомого як фолієва кислота. ФОТО: kolobok.ua

Вітаміни групи В підтримують роботу нервової системи й регулюють обмін речовин. Вони необхідні для нормального функціонування серця, судин й органів травлення, впливають на стан імунітету, шкіри та волосся.

Найкращий спосіб наситити організм вітамінами групи В — подбати, щоб в раціоні було достатньо їжі, багатої на ці речовини. Перелік таких продуктів подало видання BusinessInsider.

1. Яйця. Містять у собі майже всі вітаміни групи В. Наявні ці речовини як у білку, так й у жовтку. Щоб усі вони благополучно засвоїлися, їсти яйця слід вареними. Усе тому, що в сирому яєчному білку міститься особлива речовина, яка перешкоджає засвоєнню окремих вітамінів цієї групи.

2. Соняшникове насіння. Є найкращим джерелом вітаміну В5: порівняно з іншими продуктами, у насінні соняшника цієї речовини міститься найбільше.

3. Лосось. 100 грамів цієї риби забезпечують половину добової потреби людини у B3, B12 і B6. Досить багато в лососі також В2, В1 і В5.

4. Курятина. Містить у собі шість із восьми вітамінів групи В. В особливо високих дозах в ній наявні В3 й В6. У курячій грудинці цих речовин трохи більше. У темному м'ясі курки вищою є концентрація вітамінів В5 і В2.

5. Яловичина. Є відмінним джерелом В1, В2, В3, В6, В9 і В12.

6. Молоко. Багате на В2 і В12. Також містить у собі невеликі дози В1 і В5.

7. Мідії та устриці. Мають у собі велику кількість В1, В2, В6, В9 і В12.

8. Зелень. Щоденне споживання її є відмінним способом поповнити запаси В9 — вітаміну, відомого як фолієва кислота. У різних видах листової зелені міститься також багато В2 й В4.

9. Субпродукти. У внутрішніх органах наявна велика кількість різних вітамінів групи В. Приміром, у яловичій печінки є багато B2, B3, В5, B6, В9 і B12.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні речовини містять у собі cпеції

Усього вітамінів групи В вісім. Це такі, як В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9 і В12. Кожен з них важливо регулярно поповнювати, адже в організмі вони накопичуватися про запас надовго не здатні. Нестача в організмі вітамінів групи В проявляється такими симптомами: постійне відчуття втоми, підвищена дратівливість або плаксивість, апатія, порушення сну, головний біль, шум у вухах, ламкість, сухість і випадання волосся, лущення шкіри, погіршення стану нігтів, загострення гастриту, виразки та інших хвороб ШКТ, постійна нудота й втрата апетиту, біль у м'язах, поява на шкірі червоних плям, стоматит, зниження гостроти зору.

Зараз ви читаєте новину «Назвали перелік продуктів, багатих на вітаміни В». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути