Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2018 13:45

Назвали невинний симптом, який вказує на небезпечну хворобу

Назвали невинний симптом, який вказує на небезпечну хворобу
Надмірна спрага є виправданою причиною для обстеження на діабет. ФОТО: ohmymag.co.uk

Надмірна спрага є однією з 3-х ключових ознак цукрового діабету. Її наявність є достатнім приводом для здачі аналізу на рівень цукру в крові. Стурбувати повинна також постійна сухість у роті.

За наявності цукрового діабету спрага мучить безперервно й без жодних на те причин. Вона не пов'язана зі вживанням великої кількості солоної їжі чи зневодненням після інтенсивних фізичних навантажень. Характерна для діабету спрага не минає навіть після випитої склянки води, пише diabetes.co.uk.

На наявність діабету також може вказувати посилена робота нирок. Йдеться про виділення сечі в більших обсягах, ніж зазвичай. Кількість виділень може досягати 5 літрів за день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може викликати тягу до конкретних продуктів

Перевірити рівень цукру в крові варто й за наявності скарг на постійну втому, безпричинну втрату ваги й підвищений апетит. Усе перераховане також може свідчити про розвиток цукрового діабету.

Раніше розповіли, чому небезпечно пити багато води. Уся справа в нирках. Вони здатні обробляти близько 800-1000 мл рідини за годину. Перевищення цього обсягу загрожує порушенням балансу натрію в організмі. У результаті настає так зване сп'яніння водою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали невинний симптом, який вказує на небезпечну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути