Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 17:52

Знайшли зв'язок між смертністю через Сovid-19 людини й імунітетом від інших коронавірусів

Знайшли зв'язок між смертністю через Сovid-19 людини й імунітетом від інших коронавірусів
Гуморальна відповідь на N-білок SARS-CoV-2 у таких пацієнтів не була порушена, - тільки на S-білок. Фото: pexels-polina-tankilevitch-3735747

Ті, хто перехворіли допандемічними штамами коронавірусу, від SARS-CoV-2 не захищені. У разі інфікуванні ним хвороба протікатиме тяжче, ніж в інших випадках. Так вважають учені з Оксфорда, які досліджують це питання.

Біологи з'ясували, якщо людина раніше стикалася з такими видами коронавірусу, як HKU1, 229E, NL63 чи OC43 і водночас виробила антитіла, то за інфікування SARS-CoV-2 нові, заточені під останній антиген, не з'являться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість важкохворих після Covid-19 мають пошкоджений мозок: дослідження

"У смертельних випадках COVID-19 антитіла до S-білка були спрямовані проти ділянок шипу, спільних з іншими людськими коронавірусами в S2-субодиниці. Це пов'язано з порушенням вироблення точніше націлених на S-білок антитіл", - написали автори.

Крім цього стверджують, що гуморальна відповідь на N-білок SARS-CoV-2 у таких пацієнтів не була порушена, - тільки на S-білок.

Кількість інфікованих на коронавірус людей у світі перевищила 160 млн. Україна опустилася на 31-ше місце за добовим приростом нових випадків захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли зв'язок між смертністю через Сovid-19 людини й імунітетом від інших коронавірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути