вівторок, 19 лютого 2019 15:42

На людях випробували ліки від старіння - успішно

На людях випробували ліки від старіння - успішно
Дослідники проводять тести у групі над 15 пацієнтами з легеневими захворюваннями і вивчають групу з 20 осіб, які страждають хронічним захворюванням нирок Фото: doctor.rambler.ru

Вчені з Техаського університету в Остіні провели випробування на людях особливих препаратів, які очищують організм від старих, токсичних клітин.

Відомо, що не всі старі клітини вмирають. Деякі з них можуть зберігатися в організмі, вони не можуть ділитися, але здатні генерувати хімічні сигнали, розповідає 24 канал.

Вчені випробували сенолітики – групу експериментальних препаратів, які вибірково знищують старі клітини.

У експерименті взяли участь 14 людей, які страждають від ідіопатичного легеневого фіброзу. Хвороба найчастіше спостерігається у осіб похилого і старечого віку.

Протягом трьох тижнів пацієнти приймали по 2 таблетки, які, на думку вчених, могли очистити їх від старих клітин. Вони приймали ліки від лейкемії і добавку під назвою кверцетин.

Наприкінці експерименту учасники могли долати великі відстані. У них покращилося самопочуття. Вчені зазначили, що у учасників не було яких-небудь серйозних побічних ефектів.

Попри те, що дослідження досить невелике, це досить значний прорив в лікуванні пов'язаних з віком захворювань, таких як ідіопатичний легеневий фіброз.

Наразі дослідники проводять тести у групі над 15 пацієнтами з легеневими захворюваннями і вивчають групу з 20 осіб, які страждають хронічним захворюванням нирок. Якщо ефективність препаратів доведуть і уникнуть небажаних ефектів, в подальших дослідженнях будуть залучатися люди з менш небезпечними для життя хворобами.

Експеримент був попереднім. Експериментальні ліки навіть не ввійшли у першу фазу триетапної структури тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ін'єкція від старіння: учені порадували винаходом

Щоб ліки отримали схвалення Адміністрації з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США, вони повинні пройти кілька фаз триетапної структури тестів.

Вчені з Національного інституту старіння США в Бетесді створили препарат, який продовжує молодість. Він вибирає старіючі клітини організму тварини і знищує їх, збільшуючи його виживання приблизно на 36%.

Про це пише журнал Nature Medicine.

Клітини дорослої людини перестають ділитися через 40-50 циклів. Накопичення клітин, виключених з роботи, запускає процес старіння організму.

Зараз ви читаєте новину «На людях випробували ліки від старіння - успішно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути