Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 09:00

Ліки або добавки: чому довіритись в скрутний момент?

  "Біле Вугілля" - це українські сорбент-ліки, ефективність яких доведена клінічним дослідженням міжнародного рівня
"Біле Вугілля" - це українські сорбент-ліки, ефективність яких доведена клінічним дослідженням міжнародного рівня
Аптеки активно пропонують БАДи-"пустишки" замість перевірених ліків

- Люблю подорожувати за кордон, - каже 30-річна Яніна Стасюк з Києва, – а від місцевої незвичної їжі нерідко можна отримати кишечний розлад. Купувати ліки за кордоном не ризикую, тому завжди беру з собою домашню аптечку. Через величезний вибір в аптеках часом складно зрозуміти, яким засобам краще довіритись.

- У домашніх аптечках українців сьогодні все частіше можна виявити не тільки ліки, але й різні дієтичні добавки, або БАДи, - каже Андрій Пилипчук, столичний терапевт. – БАДи – це окрема категорія харчової продукції, яка є джерелом корисних речовин і не має лікувальної дії. Незважаючи на це, часто в аптеках при рекомендації БАДи прирівнюють до ліків. Але в ситуації з отруєнням, коли діяти слід якомога швидше, краще не ризикувати та відмовитись від купівлі сумнівних добавок, навіть якщо вони виглядають як відомі ліки. Спокійніше довіритись перевіреним лікам-сорбентам, як у випадку з розладом кишечника.

- На жаль, сьогодні держава практично до "нуля" звела контроль за якістю та складом дієтичних добавок, вироблених в Україні, перенісши відповідальність на їхніх виробників. Споживачеві слід уважніше ставитися до того, що пропонують купити, адже серед дієтичних добавок можуть бути і "пустишки", вироблені ледь не в умовах кустарного виробництва. Купуючи маловідомі, сумнівні засоби, людина ризикує. У кращому випадку не буде заявленої дії через недотримання складу, зазначеного на упаковці. У гіршому - отримає несподіване погіршення стану, - стверджує Андрій Пилипчук і радить вибирати сорбенти, орієнтуючись на назву, позначку "лікарський засіб" на упаковці або назву виробника, уникаючи маловідомих компаній. При сумнівах під час вибору між рекомендованим лікарем препаратом і невідомою дієтичною добавкою, слід наполягати саме на тому, що призначив лікар, відмовившись від "вигідних" варіантів.

- Група ліків-сорбентів успішно застосовується при харчових отруєннях і діареї, чого не можливо очікувати від БАДів. Визначаючи препарати для проведення лікування, я виходжу з двох факторів: це мають бути саме ліки і я маю знати, що їхня ефективність доведена, - каже Андрій Пилипчук.

Спеціалісти вже давно звернули увагу на сорбенти діоксиду кремнію, наприклад, таблетки "Біле Вугілля". Це українські сорбент-ліки*, ефективність яких доведена клінічним дослідженням міжнародного рівня, а виробництво знаходиться під жорстким контролем з боку державних установ.

Тому, у скрутну хвилину, коли треба робити вибір між ліками або добавкою, згадайте рекомендацію: довіртесь перевіреним лікам замість сумнівних добавок!

Українська компанія "ОмніФарма Київ", розробник сорбентів "Біле Вугілля", створена у 2008 році та випускає майже два десятки найменувань препаратів натурального походження. Компанія виготовляє продукцію на декількох сертифікованих підприємствах і забезпечує суворий контроль якості на всіх стадіях виробництва.

Реклама лікарського засобу. Є протипоказання. Заявник: ТОВ ОМНІФАРМА КИЇВ (Україна). РП МОЗ України UA/16126/01/01 від 04.07.2017 р. Перед застосуванням лікарського засобу обов'язково проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.

 

Зараз ви читаєте новину «Ліки або добавки: чому довіритись в скрутний момент?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути