Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2019 03:28

Які 8 продуктів допоможуть контролювати апетит

Які 8 продуктів допоможуть контролювати апетит
Як контролювати свій апетит: 8 продуктів, що зменшують відчуття голоду. Фото: з відкритих джерел

Люди не можуть схуднути, тому що з'їдають занадто багато калорійної їжі. Як привчити шлунок не вимагати постійно чогось смачненького?

Експерти розповіли, що вживання деяких продуктів ефективно допомагає тримати апетит під контролем і не зловживати їжею, про це повідомляє МедикФорум.

Банани. Вибирайте злегка недозрілі банани – за словами фахівців, вони містять специфічний крохмаль, який досить довго перетравлюються і допомагає почуттю голоду не загострюватися. Банани краще їсти в першій половині дня.

Вода. Брак рідини в організмі уповільнює метаболізм і веде до посилення процесів відкладення жиру. Рекомендується випивати склянку води вранці, а також вживати воду перед їжею. Наповнення шлунку водою послаблює апетит і допомагає зменшити калорійність раціону.

Бобові. Вони відмінні помічники в схудненні. Квасоля, горох, нут, сочевиця містять в собі повільно засвоювані білки. Завдяки їм відчуття ситості стає більш тривалим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які найпоширені помилки правильного харчування роблять під час схуднення

Перші страви. Фахівці радять людям, яким важко стримувати себе за столом, насамперед з'їдати перші страви – найкраще овочеві супи. Вони містять мало калорій, зате надовго утримують почуття ситості.

Кисломолочні продукти. Крім того, що ці продукти є джерелом білка, вони містять в собі мікроорганізми, які нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Головне, щоб в кисломолочних виробах не було цукру – в них найкраще кришити овочі та зелень.

Насіння льону. Воно виділяє речовину, що обволікає шлунок і сприяє зниженню апетиту. Насіння льону можна додавати в будь-яку страву.

Вівсяна крупа. Містить в собі розчинні і нерозчинні харчові волокна вівсянка – визнаний контролер апетиту. Вона забезпечує відчуття ситості на більш тривалий термін, ніж, наприклад, борошняні страви.

Яблука. У них міститься пектин – речовина, здатна зменшувати апетит. Експерти порадили з'їдати шматочок яблука за півгодини до прийому їжі.

Найкращий варіант схуднути припадає на літній період. Дієтологи радять правильно снідати. Рекомендують з'їдати склянку малини чи полуниці.

Зараз ви читаєте новину «Які 8 продуктів допоможуть контролювати апетит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути