четвер, 13 лютого 2020 13:20

Користь перебільшена: спростували міфи про зелені смузі

Користь перебільшена: спростували міфи про зелені смузі
Корисні властивості смузі не перевершують корисність цільних фруктів та овочів. ФОТО: medfond.com

Зелені смузі стали одним із головних трендів здорового харчування. Корисність цих напоїв є беззаперечною: готують їх на основі фруктів та овочів, присмачують насінням, медом й іншими інгредієнтами, багатими на поживні речовини.

Однак популярність зелених смузі породила навколо них і безліч міфів. Спростувало їх moyezdorovya.

Міф №1. Зелені смузі "спалюють" зайві кілограми.

Насправді споживання таких коктейлів суттєвого впливу на масу тіла не чинить, адже процес втрати ваги залежить від багатьох чинників. Харчування — лише один із них. Якщо ж рахувати калорії, смузі є додатковим їх джерелом. Адже до складу цих коктейлів зазвичай входять 2-3 види фруктів, більшість з яких мають високий вміст цукрів.

Міф №2: Зелені смузі дають користь, рівноцінну цільним фруктам й овочам.

При подрібненні деякі фрукти та овочі втрачають частину наявних у них вітамінів, клітковини й антиоксидантів. Тому від споживання цих продуктів у цільному вигляді користі набагато більше, ніж від смузі. Крім того, на відміну від пиття, процес жування теж є корисним: сприяє тамуванню голоду, зменшенню тривожності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвіяли міф про вплив на організм повторного кип'ятіння води

Міф №3. Зелені смузі очищують організм.

Сам по собі жоден продукт очистити організм не здатен: харчуванням можна лише посприяти покращенню роботи "очисних" органів. Ними є нирки й печінка — саме вони відповідають за виведення із організму токсинів. Та якщо людина не веде здоровий спосіб життя, вживання навіть настільки корисних, як смузі, продуктів значного ефекту не дасть.

Міф №4. Зелені смузі дозволяють обійтися без води.

Самих лише смузі недостатньо, щоб забезпечити організм достатньою кількістю вологи. Протягом дня все одно потрібно випивати 6-8 склянок звичайної води: якими б корисними ці коктейлі не були, нічого кращого за неї для зволоження організму немає.

Деякі напої за своєю калорійністю можуть конкурувати із картоплею фрі й морозивом. На відміну від їжі, відчуття ситості вони не дають. Тому за кількістю випитого людина може не встежити, тим самим створюючи ризик не лише для здоров'я, але й для фігури.

Зараз ви читаєте новину «Користь перебільшена: спростували міфи про зелені смузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути