Молочні продукти з високим відсотком жирності знижують ризик появи діабету. Повний перелік найдієвіших ще не складено, однак беззаперечно корисними називають сир, йогурт і масло.
Визначили таку властивість молочки вчені проаналізувавши результати 16 попередніх досліджень, проведених протягом останніх 20 років за участі 63 тисяч добровольців дорослого віку. Усіх піддослідних перевіряли на наявність в організмі слідів споживання молочних продуктів. У тих, хто мав найбільш багатий молочкою раціон, ризик появи діабету був на 30%нижчим. Пише відоме британське видання Dailymail.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала небезпеку від знежирених молочних продуктів
Раніше розповіли про користь молочних продуктів у профілактиці серцево-судинних захворювань. Як виявилося, достатньо випивати по 3 порції молока або йогурту, з'їдати по 45 грамів сиру або 3-м ложкам вершкового масла на день, щоб ризик появи серцевого нападу зменшився вдвічі.
Коментарі