Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 05:28

Як зміцнити організм після антибіотиків.

Як зміцнити організм після антибіотиків.
Як зберегти міцне здоров'я після вживання антибіотиків. Фото twitter.com

Після прийому антибіотиків часто проявляються побічні ефекти.

Про це повідомляє Care2.

"Згідно з низкою досліджень, антибіотики - часто провокують пошкодження печінки. Крім того, вони впливають не тільки на хвороботворні бактерії, але й на трильйони корисних, через що у хворих часто спостерігається дисбактеріоз кишечника. Оскільки нормальна мікрофлора - запорука міцного імунітету, то в разі її порушення у людини можуть з'явитися інші неприємні симптоми, включно з алергічними реакціями", - йдеться в повідомленні.

Медики знайшли вихід із ситуації та пропонують дотримуватися особливого режиму харчування під час прийому антибіотиків, щоб запобігти будь-яким неприємним наслідкам. В першу чергу вони рекомендують приймати пробіотики як в капсулах, так і готувати закваски. Провівши низку досліджень, лікарі дійшли висновку, що для кращого ефекту важливо приймати пробіотики через кілька годин після антибіотиків, а також продовжити їх прийом після завершення курсу антибіотиків.

Лікарі також рекомендують включити в раціон ферментовані продукти, які найкращим чином впливають на здоров'я кишечника завдяки лактобацилам. Наприклад, натуральний йогурт, сир, квашена капуста, кімчі та інші продукти. Під час досліджень вчені виявили, що такі продукти підтримують мікробіом в нормі і не дають розвиватися ентеробактеріям, відповідальним за хвороби кишечника.

Не менш важливо в період лікування вживати їжу, багату клітковиною. Вона прискорює процес проходження їжі через органи травлення та одночасно сприяє очищенню організму. За словами дієтологів, людині достатньо 25 грам клітковини в день. Її можна знайти в таких продуктах, як цільнозерновий хліб, крупи, горіхи, боби, ягоди, брокколі, банани, насіння і в багатьох інших.

Після завершення курсу лікування антибіотиками, медики радять допомогти організму очиститися за допомогою антиоксидантів. Наприклад, у 100 г червоного вина міститься достатня кількість поліфенолів, здатних захистити клітини від руйнування та збільшити кількість біфідобактерій. Нарівні з червоним вином варто відзначити какао, зелений чай, журавлину, чорницю та гранат.

Деякі продукти протипоказані в період прийому антибіотиків, оскільки знижують їх ефективність. Одним з небажаних продуктів можна назвати грейпфрут. У ньому містяться особливі речовини, які не дають лікарським засобам засвоюватися. В результаті такого гальмування відбувається своєрідне передозування лікарським препаратом в організмі. Разом із антибіотиками не варто вживати харчові добавки з високим вмістом кальцію, який перешкоджає засвоєнню ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 шляхів підвищити організм.

Експерти розповіли про роль кави для втрати ваги, її вплив на хвороби та інші ефектах від напою, що бадьорить, і розвінчали популярні міфи про каву. Кофеїн, стимулятор, часто використовується в таблетках для втрати ваги, а чашка кави може призвести до короткочасного прискорення метаболізму.

Зараз ви читаєте новину «Як зміцнити організм після антибіотиків.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути