Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 05:28

Як уберегти спину при роботі в офісі

Як уберегти спину при роботі в офісі
Фото twitter.com

У вік комп'ютерних технологій дедалі більше видів робіт вимагають постійного сидіння за комп'ютером. Насправді 8-годинне сидіння за робочим столом може привести до серйозних наслідків для організму, пише Reader's digest.

Коли людина день у день по кілька годин сидить в одній позі, з часом порушується робота практично всіх систем організму. Сама поза сидіння полягає в навантаженні на поперек і органи малого тазу. Але багато хто сидить, зігнувшись на одну сторону, підперши підборіддя лівою рукою, поки права рука на комп'ютерній мишці. А ще й необхідність постійно дивитися в монітор (який найчастіше стоїть на неправильній відстані або висоті) призводить до зайвої напруги м'язів шиї.

При болях у шиї порушується мозкове кровонаповнення, через це погіршується пам'ять, увага, інтелектуальні здібності, а також емоційний стан. Викривлене сидіння викликає сколіоз і защемлення м'язів і нервів, і з часом призводить до здавлення серця і легенів.

Від постійного сидіння відбувається звуження міжхребцевого простору в поперековому відділі, що може спричинити грижу, не кажучи вже про постійні болі в спині.

Крім усіх перерахованих проблем, з якими стикаються працівники "сидячої праці", можна назвати ще тунельний синдром, набряки ніг і варикоз, застійні явища в органах малого тазу і подальше порушення їх роботи, геморой.

У випадку з сидячою роботою взагалі таблетками справу не вирішити. За словами лікарів, єдиний спосіб підтримувати свою спину сильною та здоровою – регулярне розслаблення та фізичні навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу працюють в офісі робітники.

Крім регулярних розминок не забувайте про спортзал. З укріпленими м'язами спини легше утримувати правильне положення при сидінні й ходьбі. Також раз на місяць відвідуйте масажиста – він зніме гіпертонус м'язів і поліпшить кровообіг затиснутої зони. І, звичайно, комплекс вітамінів, який корисний завжди і всюди.

Науковці запевняють, що сидячий спосіб життя призводить до набору зайвої ваги. Але багато сучасних професій — малорухливі. Щоб не повніти на такій роботі, достатньо ввести 5 корисних звичок.

Зараз ви читаєте новину «Як уберегти спину при роботі в офісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути