Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2020 18:33

Хворим на коронавірус дозволили ходити в магазини

В Україні хворим на коронавірус людям дозволили виходити з дому, де вони мають перебувавти в самоізоляції. Однак, з поправкою, що це можна робити лише в "невідкладних випадках".

Таке пом'якшення режиму самоізоляції для хворих на Covid-19 внесли у вигляді змін до постанови КМУ "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу Covid-19".

 

Документ про внесення змін до постанови КМУ №211 підписав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 29 березня.

Відтепер особам з Covid-19, які потребують самоізоляції, дозволили відвідування громадських місць. Але тільки у "невідкладних випадках" - ходити до лікарень і магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як правильно носити маску та респіратор

"Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладів охорони здоров'я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра", - йдеться в документі.
"Особами, що потребують самоізоляції" в документі називають людей, які мають підтверджений діагноз коронавірусної інфекції, але не потребують госпіталізації.

Верхній одяг і взуття – головні джерела зберігання вірусів. Найкращий і найпростіший спосіб дезінфекції після виходу на вулицю – залишити верхній одяг на балконі під сонцем. Ультрафіолетові промені вбивають віруси за годину. Якщо сонця немає, то варто залишити речі на балконі на 2-3 дні, порадив лікар Комаровський.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на коронавірус дозволили ходити в магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути