Ексклюзиви
неділя, 28 травня 2017 05:28

Фахівці назвали найпоширеніші причини безпліддя

Фахівці назвали найпоширеніші причини безпліддя
Вчері радять парам приходити до лікаря після 12 місяців безрезультативного зачаття. Фото: abpnews.abplive.in

Лікарка Енн Полінес з австралійської центральної клініки міста Мельбурн називає 6 основних причин, через які жінки не можуть завагітніти відразу, пише видання Mirror.

Заблоковані фаллопієві труби. Причиною блокування фаллопієвих труб може бути ендометріоз або раніше перенесені інфекції органів малого таза. Одним з можливих рішень є хірургічне видалення зовнішніх рубців для розблокування трубок.

Нерегулярний менструальний цикл. Хоча нерегулярні менструальні цикли можуть призводити до проблем з овуляцією і не завжди небезпечні, важливо розібратися, що саме викликає порушення. Для лікування нерегулярних циклів - особливо у жінок, які намагаються завагітніти, потрібно пройти повне обстеження. Тоді гінеколог зможк призначити відповідне лікування, і препарати, які допоможуть вирішити проблему.

Фіброзні пухлини матки. Це доброякісні пухлини, розташовані в матці або шийці матки. Те, наскільки вони можуть впливати на можливість зачаття, залежить від їх розміру та місця розташування. Найчастіше хірургічне втручання не потрібно. Доктор Полінес підкреслює, що не всі гінекологи напевно скажуть, чи можуть фіброми викликати безпліддя. Тим не менш, вона також вказує на те, що корисно мати уявлення про заподіяну ними шоду.

Ендометріоз. Діагноз не завжди є причиною неможливості завагітніти, проте це може бути одним з ускладнень. Важливо пам'ятати, що чим раніше буде поставлений діагноз, тим більше шансів на успішний результат лікування і відновлення дітородної функції.

Синдром полікістозних яєчників. В цьому випадку яєчники виділяють велику кількість тестостерону, що перешкоджає овуляції. Це призводить до проблем з фертильністю - яйцеклітина не дозріває, і овуляція не відбувається. У цьому випадку необхідна консультація гінеколога та ендокринолога. Якщо лікування не призводить до бажаних результат, завжди є возхможность скористатися екстракорпоральним заплідненням (ЕКЗ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резус-конфлікт шкодить серцю новонародженого

Вік. На думку експерта, найкращий вік для зачаття від 20 до 25 років. Вона зазначає, що до 40 років природний рівень зачаття жінки становить всього 5-8% в місяць. До 43 років цей показник знижується до трьох відсотків на місяць. Щоб підвищити свої шанси, Полінес рекомендує парам молодше 35 років, які намагалися завагітніти протягом 12 місяців, звернутися за допомогою до лікарів, пройти повне обстеження, і вживати відповідних заходів. Якщо ж пара у віці старше 35 років, то на консультацію до експертів варто йти вже після шести місяців невдалих спроб зачати дитину.

Втрата контролю над собою, незадоволення якістю життя та погіршення настрою є наслідками користування жінками оральних контрацептивів. Про таку шкоду протизаплідних таблеток повідомляють науковці Каролінського інституту в Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці назвали найпоширеніші причини безпліддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути