понеділок, 18 грудня 2017 05:28

Експерти назвали небезпеки офісної роботи

Експерти назвали небезпеки офісної роботи
Небезпека роботи в офісі. Фото twitter.com

Науковці виявили, що в офісному приміщенні кухня - одне з найбрудніших місць.

За інформацією Healthline, як показали лабораторні тести, чайні пакетики, що перебувають у вільному доступі в офісній кухні, в рази брудніші, ніж сидіння унітазів.

"В середньому на чайному пакетику мешкали 3 785 бактерій. Для порівняння - на сидінні унітазу фахівці британської компанії Initial Washroom Hygiene, організатора дослідження, виявили всього 220 бактеріальних одиниць", - повідомив Пітер Барратт, організатор дослідження.

На ручках чайників експерти виявили 2 483 бактерій, на обідках використаних чашок - у середньому 1 746, а на ручках холодильників - 1 592. У свою чергу, анонімне опитування 1 000 офісних співробітників показав, що 80% із них не мили руки перед тим, як взяти чай або каву, що перебували у вільному доступі для всього колективу.

За словами експерта, саме так і працює перехресне зараження. З брудних рук бактерії потрапляють на різноманітні поверхні загального користування, а звідти вже переміщаються на чужі руки та інші предмети.

Барратт закликає частіше застосовувати на роботі антибактеріальні засоби особистої гігієни, обладнати ними офісні кухні, регулярно мити чашки, руки, часто змінювати губку для миття посуду.

Подібний підхід до дотримання норм гігієни на робочому місці допоможе запобігти поширенню інфекцій серед колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офісна зарядка допомагає зняти біль із шиї і спини.

Вчені дали науково підкріплене пояснення небезпеки харчування в офісі. Нещодавні дослідження вчених показали, що більшість жінок, які змушені працювати в офісах, на рік споживають приблизно на 100 000 кілокалорій більше, ніж варто було б.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали небезпеки офісної роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути