Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 12:21

"Діють, як чудодійні пігулки" - Супрун розповіла про звички, що продовжують життя

"Діють, як чудодійні пігулки" - Супрун розповіла про звички, що продовжують життя
Корисні звички вимагають дисципліни. Фото: espreso.tv

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла про звички, що продовжують життя і позитивно впливають на організм.

В. о. міністра пише, що дотримання хоча б однієї здорової звички збільшує тривалість життя на 2 роки. Щоденна фізична активність протягом 30 хвилин, не просто зробить людину здоровою, а й додасть років, пише вона в Facebook.

Науковці досліджували 120 тис. людей протягом 30 років. Завдяки здоровим звичкам люди подовжили життя на 2 роки.

"Вони виявили п'ять здорових звичок, що діють, наче чудодійні пігулки, що запобігають всім хворобам. Це - здорове харчування, достатній рівень фізичної активності - 30 хвилин на день, нормальна вага, відмова від куріння та відмова або принаймні помірне вживання алкоголю", - розповіла лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії

Люди, які мали хоча б одну з наведених звичок, жили в середньому на 2 роки довше. Ті, хто дотримувався всього регулярно, жили в середньому на 12-14 років довше. Хто взагалі нехтував - часто помирали від серцево-судинних захворювань та раку.

"Щоб вести здоровий спосіб життя, треба багато терпіння та дисципліни. Але не обов'язково робити все одразу та з понеділка кардинально змінювати стиль життя. Це як змінювати стару систему: потрібні час та витримка на послідовну та ефективну трансформацію", - додає Супрун.

Вона радить поступово інтегрувати в своє життя одну зі здорових звичок, яка буде найбільше до вподоби. Можна почати з правильного харчування або фізичних вправ.

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла, що в клініках розвинених країн люди, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря, не одягають бахіли. В Україні це також не обов'язково. У жодних нормативних документах немає вимог, які зобов'язують пацієнтів та відвідувачів носити бахіли в усіх приміщеннях лікарень.

Зараз ви читаєте новину «"Діють, як чудодійні пігулки" - Супрун розповіла про звички, що продовжують життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути