Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2018 03:28

Чому стевія стала популярним замінником цукру

Чому стевія стала популярним замінником цукру
Чому стевія популярний замінник цукру. Фото із відкритих джерел.

Аналоги цукру почали широко використовуватись у 90-х роках минулого століття та не втратили свою популярність досі. Зараз багато цукрозамінників і підсолоджувачів застосовується і в харчовій промисловості, у фармацевтиці і у дієтології.

Замінники цукру використовують, як правило, аби задовольнити потребу у солодкому, підсолоджуючи страви та напої, а користуються вони популярністю здебільшого серед діабетиків і тих людей, хто прагне схуднути, розповідає дієтолог Світлана Фус у Facebook.

За її словами, сьогодні досить популярною у такій ролі стала рослина стевія (медова трава). Зокрема, її як заміну цукру схвалили експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Ця рослина синтезує стевіозид – глікозид, це речовина, яка надає листю та стеблам солодкий смак. Висушена рослина є солодшою, аніж цукор у 20 разів, а виділений з нього та концентрований стевіозид – у 300 разів. Вона практично не містить калорії. У зеленому листі стевії міститься всього 18 кілокалорій, а в екстракті стевії калорій немає", - каже дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт, який на чверть знижує ризик появи діабету

Також Світлана Фус зазначає, що стевію можна використовувати, і для приготування страв:

"Стевія є безпечною, допускається її вживання у дитячих продуктах. Вона може стати здоровою альтернативою столовому цукру, але тільки якщо вживати її в міру. Навіть найкорисніша речовина у надмірній кількості може заподіяти неприємності організму. Слід пам'ятати: використовувати стевію під час діабету безпечно, але це ніяк не лікування хвороби, вона – не лікувальний засіб".

Зокрема фахівець зазначила, що підсолоджувачі або замінники цукру не позбавлять вас від потягу до солодкого, а навіть можуть підвищити її.

Раніше розповіли, що сніданок з жирних та солодких продуктів викликає зміни в мозку. Вони призводять до дефіциту пам'яті, подібних до тих, що спостерігаються у людей з ожирінням.

Зараз ви читаєте новину «Чому стевія стала популярним замінником цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути