Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2015 18:57

Анорексія виникає через неуважних батьків

 

Анорексія психологічна проблема, на яку страждають підлітки. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів лікар-психотерапевт Олександр Хода.

"Людина повинна їсти так само як спати і дихати. Коли ти забороняєш собі це задоволення і потребу, весь організм починає діяти проти життя. Анорексія - це в першу чергу психологічно-психіатричне захворювання, яке виникає у так званих "недолюблених дітей". Найчастіше воно буває у дівчат проте трапляються випадки коли хворіють і хлопці. Батькам потрібно частіше говорити своїм дітям, особливо підліткам як сильно вони їх люблять, гордяться. Аби уникнути такої небезпеки як булімія чи анорексія" - каже Олександр.

Якщо людина помічає, що зайва вага заважає їй чи розвиває певні комплекси можна почати худнути, але під контролем спеціалістів. Зараз ця хвороба стала досить актуальною. Повністю відновити свій психічний стан після анорексії майже нереально: колишні хворі вже по-іншому дивляться на їжу та красу. І навіть одужавши та позбувшись страхів, вони все одно згадують свої 30 кілограмів з ностальгією, адже тоді вони були майже "красивими".

Вінничанка Світлана вже понад 5 років лікується від анорексії.

"У свої 16 років при рості 170 сантиметрів я важила 28 кілограм, тоді як в 14 моя вага була 50 кілограм. Анорексією хворіла з 14 років. Ненавиділа батьків, кидалась з ножем на маму. Було дуже важко знову повернутись до нормального життя, почати їсти. Зараз відчуваю себе набагато краще", - розповідає вінничанка Світлана Сорока.

Зараз ви читаєте новину «Анорексія виникає через неуважних батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути