пʼятниця, 19 травня 2017 12:02

Струшування вбиває дітей

Струшування вбиває дітей
Струшування вбиває дітей Фото: thesun.co.uk

За кілька секунд, батьки самі того не знаючи, пошкоджують головний мозок дитини. Це відбувається під час струшування, яке провокує травму голови, руйнуючи клітини, які поставляють кисень в мозок. Один з чотирьох немовлят помирає від травм, викликаних струшуванням.

Про це пише видання The Sun.

Щоб наочно показати наслідки емоційної поведінки батьків, одна німецька компанія у місті Штутгарт створила імітаційну ляльку "Shaken Baby". Коли вона здригається, загоряються червоні лампи, щоб показати, які ділянки головного мозку дитини пошкоджені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти визначили найздоровішу країну світу

Коли немовля струшують, його мозкові клітини руйнуються, адже мозок переміщається в черепі назад і вперед. М'язи в шиї дитини слабкі і часто борються, щоб підтримати їх важку голову, оскільки вони вражені.

Дратівливість, відсутність апетиті, судоми, бліда або синюшна шкіра і проблеми з диханням - ключові ознаки немовляти, який постраждав від струшування. Необхідно відразу викликати лікаря. Це може призвести до серйозних симптомів, включаючи смерть.

Зараз ви читаєте новину «Струшування вбиває дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути