Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2020 16:55

Як імуностимулятори діють при коронавірусі

Як імуностимулятори діють при коронавірусі
Маски захищають від коронавірусу тільки у приміщенні. Фото: petropavlivka.city

МОЗ щодня оновлює офіційну статистику, яку багато хто ставить під сумнів.

Ситуацію прояснює Алла Мироненко, професор, вірусолог.

"Офіційні дані не відповідають дійсності. У селі та районних центрах немає чим тестувати людей. тому не можна говорити про всеукраїнську картину. Та й лабораторії не всюди є. Хіба що в обласних центрах. Місцеві лікарі орієнтуються на протокол лікування хвороби середньої тяжкості. Без нагальної потреби не кладуть хворих у стаціонар, а відправляють на лікування вдома із самоізоляцією", - розповідає лікар.

Багато людей перехворіло і мають імунітет, тому загальнонаціональний карантин не потрібен. Пандемію можна контролювати носінням маски, миттям рук та дистанціюванням. Це зменшить кількість тестів і їх результати не потрібно буде чекати по тижню, як це зараз є в Україні.

"Але носіння маски надворі не захистить. Не можна захворіти від свіжого повітря. Так само, як і не можна експериментувати з імуностимуляторами. Їх у нас пропагують на кожному кроці, які у розвинутих країнах заборонені. Одній людині стимуляція на користь, а іншому- можна настимулювати онкологію,бо має схильність до новоутворень", - пояснює професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За яких умов коронавірус може зникнути сам собою

Замість вживання препаратів для штучного зміцнення імунітету краще повноцінно харчуватися.

Підтримувати рівень вітаміну Д у крові на позначці 30-100 одиниць для дорослої людини. Він полегшує перебіг хвороби. Потрібно здати аналіз крові у терапевта і той вже призначить препарати з вмістом цього вітаміну, наприклад, риб'ячий жир.

МОЗ розробило формулу, по якій ділить Україну на різні зони. Там враховані густота населення, кількість ліжкомісць, нових випадків зараження.

Такий поділ дієвий, на відміну від відмови тестування контактних осіб ні.Таким рішенням, міністерство ніби погоджується із тим, що не треба попереджати зараження. Тоді вже треба буде зосередитися на лікуванні уже заражених. Проте з таким сценарієм з такою кількістю буде важко справлятися.

Зараз ви читаєте новину «Як імуностимулятори діють при коронавірусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути