пʼятниця, 22 березня 2019 23:30

5 дієвих способів знайти свого стоматолога

5 дієвих способів знайти свого стоматолога
Фото: vinbazar.com

Кожна людина має мати свого стоматолога. Йому потрібно довіряти та бути впевненому в професіоналізмі. До нього звертаються хто на огляд, хто на лікування.

Як саме зробити правильний вибір розповів стоматолог Олександр Циганок.

Варто враховувати:

1 – інформація на сайті клініки чи форумах може нести рекламний характер.

На сайті клініки варто зважати на інформацію про сучасне обладнання, освіту та досвід лікарів та проходження ними різноманітних курсів підвищення кваліфікації. А на форумах оцініть шаблонність текстів, можете також їх частинами "прогуглити" на аутентичність.

2 –рекомендації знайомих не завжди підходять, бо всі люди різні.

Той лікар, що сподобався вашій сусідці, може справити на вас протилежне враження.

Задавайте питання про сучасні підходи та тенденції в його області – стоматологія розвивається особливо стрімко і якщо лікар орієнтується в сучасних напрямках, заснованих на доказовій медицині, то дуже ймовірно, що пломби триматимуться довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як лікувати головний біль без ліків

3 - Гарний знак, якщо лікар бере до уваги Ваше самопочуття, розробляє та пропонує паралельні стратегії щодо лікування та обговорює це з пацієнтом, залишає за ним останнє слово;

4- Важливо, коли лікар не лише приділяє гідну увагу процесу лікуванню, а й наголошує на важливості профілактичних заходів, покликаних попереджати розвиток ускладнень та виникнення повторної ситуації"

5 - Візит до лікаря-стоматолога необхідно здійснювати хоча б раз на рік із профілактичною метою.

Звичка пити чай і каву гарячими на 90% підвищує ризик розвитку раку стравоходу. Усе тому, що рідина температурою вище 60 градусів подразнює слизову оболонку органу й призводить до пошкодження ДНК клітин слизової. Це й створює ідеальні умови для зародження злоякісної пухлини.

Ще небезпечнішими гарячі напої є для курців і тих, хто вживає алкоголь. Причина в тому, що подразнена гарячою рідиною слизова припиняє захищати глотку й стравохід від токсинів сигарет і спирту. Це слугує додатковим фактором розвитку раку.

Зараз ви читаєте новину «5 дієвих способів знайти свого стоматолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути