Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 07:45

Зламаний хребет укріпили металевою конструкцією через чотири проколи

Автор: WWW.FIRSTAIDFORFREE.COM
  Українці найчастіше ламають хребет після ДТП та падінь із висоти
Українці найчастіше ламають хребет після ДТП та падінь із висоти

— В Україну я привіз методику лікування переломів хребта з Німеччини. Новація полягає в тому, що його фіксують із двох боків — спини та легень, — розповідає столичний пульмонолог і торакальний хірург 40-річний Євген Симонець. — Навчився під час майстер-класу, що коштував майже тисячу євро.

Згодом повторив це в Києві.

— Таких операцій небагато в Україні через дорогу вартість кейджа та металевих фіксаторів. Ціна сягає тисячі доларів. Коли в пацієнтів не вистачає грошей на всю конструкцію, нейрохірурги закріплюють тільки задні відділи хребта. Це надійніше, ніж взагалі не фіксувати.

Оперував 33-річного киянина зі зламаним хребтом. Чоловік постраждав у ДТП. У його легковик врізалося зустрічне авто.

— Спочатку я з двох боків зміцнив хребет. Для цього зробив розріз уздовж спини. Видалив зламаний хребець і поставив кейдж — медичну конструкцію з металу та пружин, що стабілізує хребет ззаду. Укріпив металевою пластиною. Цей фіксатор вкрутив шурупами у хребці вище та нижче зламаного. Потім зробив три-чотири розрізи в грудній клітці. Відсунув легеню, щоб дістатися до переднього відділу хребта. Ввів камеру, аби краще бачити найвіддаленіші частинки. Зафіксував поставлений кейдж такою ж пластинкою спереду.

Операція тривала 6 год. Хоча такі втручання бувають і довші — до 12 год. Через тиждень пацієнт почав сідати й потроху ходити.

— З цими металевими фіксаторами людина може рухатися, як звичайно. Треба тільки не забувати в аеропорту попереджати, що в тілі є металеві пластини. Щоб цього уникнути, можна поставити титанові.

Після операції залишається тонкий рубець уздовж спини та чотири рубці по 3 см.

Зараз ви читаєте новину «Зламаний хребет укріпили металевою конструкцією через чотири проколи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути