— Горобина повернула спокій і нормальний сон. А все тому, що позбулася запору. Засіб підказала місцева фельдшерка, бо таблетки не допомагали. Мабуть, організм звик до них, — розповідає Надія Остапчук, 57 років, із селища Ратне Волинської області.
— Роблю сироп із горобини. Він полегшує стан і поступово налагоджує роботу кишечника.
Засипає ягоди цукром і зав'язує марлею. Ставить у тепле місце на місяць.
— Дози немає. Цукор просто має покрити ягоди. Потім віджимаю їх і проціджую сироп.
У рідину додає горілку — 25 мл на 0,5 л сиропу. Приймає щодня натщесерце по 50–100 мл.
— Горобина ще й запобігає старінню шкіри. Роблю маски з нею п'ять років. І бачу, що обличчя виглядає свіжішим.
Натирає на дрібній тертці середню морквину. Товче у ступі ягоди із двох грон горобини. Змішує все з 1 ч. л. меду та яєчним жовтком. Накладає маску товстим шаром на обличчя. Змиває за 20 хв. теплою водою і наносить живильний крем.
Коментарі