понеділок, 03 липня 2017 05:06

Запалення ясен лікують струменем води з травами

Автор: www.medicina.dobro-est.com
  При пародонтиті ясна сверблять, можуть кровоточити. Заглиблення біля зубів гнояться, що викликає неприємний запах з рота
При пародонтиті ясна сверблять, можуть кровоточити. Заглиблення біля зубів гнояться, що викликає неприємний запах з рота

— Почав відчувати в яснах свербіж. Вирішив, що це зубний камінь. Пішов до стоматолога. А той сказав, що в мене запущений хронічний пародонтит. Припустив, що я пережив якийсь стрес. Дійсно, кілька місяців тому я поховав батька, — розповідає 55-річний Дмитро Рудешко з Черкас.

Чоловіку сказали, що без лікування він втратить зуби. Призначили фізпроцедури.

— Ходив на них 15 разів. Робили масаж ясен за допомогою спеціального приладу. З нього шлангом подавалася під тиском вода з настоями трав. Через 15 хвилин в іншому кабінеті приймав процедури з грязями. Медсестра накладала їх на пластини, які притуляла до ясен. Також робили електрофорез по 15 хвилин. До ясен подавали слабкий струм. Наприкінці полоскав рот трав'яними настоями. Після курсу лікування стоматолог запломбував пошкоджені зуби біля коренів. Сказав прийти на огляд у кінці року, — говорить Дмитро Іванович.

Пародонтит буває локалізований і генералізований. У першому випадку запалення зосереджене в одному місці. У другому — запалені всі ясна. Вони сверблять, можуть кровоточити. Заглиблення біля зубів гнояться, що викликає неприємний запах.

— Причиною хвороби можуть бути проблеми зі шлунком, діабет, неврологічні та серцеві хвороби, бронхіальна астма, шкідливі звички. Через них не засвоюються важливі елементи й вітаміни, які потрібні для кровоносних судин і нервів зубів. Ці захворювання лікують у сімейного лікаря. Але спочатку слід зупинити запальний процес ясен і руйнування зубів, — пояснює головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки 74-річний Іван Коваленко.

Запалення знімають за допомогою фізпроцедур. Завдяки ним вітаміни та мікроелементи проникають на 1–2 мм углиб тканин пародонту. Покращується живлення кістки щелепи.

— Фізпроцедури бувають різні. Терапія електромагнітним полем знімає запальні процеси. Запалені ясна лікують також гальванізацією та електрофорезом. Гідролазерна терапія добре впливає на живлення тканин. Її призначають, коли ясна болять. Сильний ефект дає застосування лікувальних грязей, — каже Іван Олексійович.

Якщо уражені ясна кількох зубів, застосовують ультрафіолетове проміння.

— Воно знімає запалення. При хронічних болях магнітне поле покращує обмінні процеси в пошкоджених тканинах. Якщо пародонтит проходить в сухій формі, без запальних явищ, відбувається розсмоктування кістки. У такому випадку лікують гідромасажем. Апарат подає на ясна почергово гарячу й холодну воду. Запалення гарантовано зникне. Потім проводять процедуру чищення зубів. Його виконують спеціальними пастами і механічними щітками. Клиновидні дефекти внизу зубів закривають пломбами. Після цього пацієнт має раз на півроку приходити на огляд.

Лікування пародонтиту фізпроцедурами протипоказане вагітним. Також, якщо людина має хворе серце чи онкологічні хвороби, відкриті рани на слизовій оболонці рота.

Зараз ви читаєте новину «Запалення ясен лікують струменем води з травами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути