понеділок, 17 липня 2017 06:40

Вузький одяг провокує набрякання ніг

Автор: www.vredpolza.ru
  Вузькі джинси тиснуть на м'язи, через це порушується кровообіг. Судини перетискаються і ноги набрякають
Вузькі джинси тиснуть на м'язи, через це порушується кровообіг. Судини перетискаються і ноги набрякають

— Найважче ногам улітку, бо найбільше навантаження. Жінки цілий день ходять на високих підборах, — говорить столичний флеболог 34-річний Олександр ­Микитюк. — Але найшкідливіші — вузькі джинси. Багато жінок, щоб здаватися стрункішими, купують їх на розмір менше. М'язи там скуті так, що не рятує навіть ходіння.

Щоб ноги були здорові, корисно бігати та ­їздити велосипедом. В офісі треба щогодини вставати хоча б на 5 хв., щоб пройтися.

— Якщо не можете вийти з робочого місця чи їдете в транспорті, зробіть просту вправу. Швидко перекачуйте стопу з пальців на п'яту. Або ж покладіть ноги на стілець і покрутіть стопами за годинниковою стрілкою та проти неї. Здивувався, коли був у Європі. Там водіїв штрафують, якщо вони не зупиняються на ­довгих рейсах раз на кілька годин, щоб пасажири пройшлися.

Зняти набряк допоможуть ванночки з морською сіллю, лікарською ромашкою та конюшиною. Потрібно змішати по столовій ложці трав і 3 ст. л. солі. Залити окропом і розвести холодною водою, щоб температура настою була не більш як 35°С. Потримати там ноги 10 хв. Потім змочити в цій воді рушник і обмотати литки. Залишити так ще на 10 хв.

Зараз ви читаєте новину «Вузький одяг провокує набрякання ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути