Ексклюзиви
понеділок, 22 травня 2017 07:45

Волосся на підборідді може свідчити про рак шийки матки

Автор: ФОТО З САЙТА www.uzilab.ru
  Перед лікуванням ерозії шийки матки мають визначити, чому виникала недуга— через травму чи запалення. Залежно від причини призначають лікування
Перед лікуванням ерозії шийки матки мають визначити, чому виникала недуга— через травму чи запалення. Залежно від причини призначають лікування

— Про рак на шийці матки дізналася випадково. Пішла в лікарню з хворою спиною. Коли рентген нічого не показав, терапевт направив до гінеколога. Я ще здивувалася, при чому тут це. Він і повідомив цей страшний діагноз. Не знаю, звідки взявся у мене. Медики говорять, що через гормональний збій, — розповідає киянка 26-річна Маргарита Сердюк. — Готуюся до другого блоку хіміотерапії. Лікарі кажуть, аналізи покращилися. Але ці препарати разом із раковими пухлинами вбивають організм. Від них слабну, стає важко ходити. Щодня молюся Богу, щоб вони допомогли. І щоб я побачила, як підростають мої діти.

— На шийці матки в кожної жінки є рубець. Виглядає, як рожева пляма. До 23 років має затягнутися. Так організм убезпечує себе від інфекції, — говорить 49-річна Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині. — Якщо цього не сталося або статеве життя починають рано — виникає ерозія. Тоді й з'являється біль під час сексу та коричневі чи кров'яні виділення. Як тільки жінка почула цей діагноз, її треба лікувати. На рубці за три-п'ять років розвивається рак шийки матки.

Запідозрити недугу можна при болючих місячних. Або коли з'являється волосся за чоловічим типом — над губою, на сосках і підборідді.

— Потрібно здати мазок на інфекції. Щоб визначити, чому виникала ерозія — через травму чи запалення. Часто таке стається після пологів. Залежно від причини призначають лікування. Обидва варіанти лікують прижиганням, заморожуванням або лазером. Та якщо аналізи показали запалення, спочатку слід позбутися його. Тоді призначають протигрибкові чи протибактеріальні препарати.

Лікування триває 10 днів удома, з періодичними оглядами гінеколога.

— Діють процедури однаково, питання лише в ціні. Усі утворюють над раною оболонку, під якою відновлюються і заживають клітини. Для цього обов'язково треба утриматися півтора місяця від сексу. Потім ця оболонка відшаровується і рана заживає.

Щоб уберегтися від ерозії, слід користуватися презервативом. Регулярно оглядатися в гінеколога, аби вчасно виявити найменші збої.

— Ніхто не застрахований від запалення. Навколо багато мікроорганізмів, які провокують їх. Щоб захиститися, треба зміцнити імунітет, правильно харчуватися та не нервувати. А ще не робити абортів, аби не травмувати шийку.

Зараз ви читаєте новину «Волосся на підборідді може свідчити про рак шийки матки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути