Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 14:36

Від холодової алергії допомагають контрастні ванночки

Почервоніння, печія шкіри, набряки пальців та біль — це ознаки холодової алергії. Вона проявляється при різкому похолоданні та при низьких температурах.

— Недуга вражає відкриті частини тіла — обличчя та кисті рук, — пояснює Олександра Козар, 52 роки, лікар-алерголог мукачівської районної лікарні на Закарпатті. — Найчастіше виникає в людей із чутливою шкірою. Перші ознаки холодової алергії часто плутають з обмороженням, але лише відігріванням її не вилікувати.

Хворим варто користуватися жирними кремами та протиалергійними препаратами — лорано, еріус, телфаст. А ще їм прописують загартовування. Для рук підійдуть контрастні ванночки з теплою та прохолодною водою, для обличчя — умивання. Процедуру треба робити щонайменше раз на день протягом 15 хв.

— Пацієнтам із частими холодовими алергіями раджу обстежитися в інших лікарів. Алергія буває через спазмовані судини, — зауважує лікар. — Провокувати недугу можуть ревматизм та цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «Від холодової алергії допомагають контрастні ванночки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути