Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 05:50

"Венето" нарощує виробництво халатів і комбінезонів для лікарів

Автор: ЮРІЙ СТРИГУН
  Працівниці компанії ”Група Венето” шиють костюми і халати для лікарів, 1 грудня, Черкаси
Працівниці компанії ”Група Венето” шиють костюми і халати для лікарів, 1 грудня, Черкаси

10 тис. якісних захисних костюмів і лікарських халатів має намір випускати в день черкаська компанія "Венето". Зараз на виробництві шиють по 5 тис. костюмів. Вся продукція виробництва "VENETOMED" має четвертий-п'ятий рівні захисту.

— У березні ми, як і маса інших українських виробників зіткнулися з проблемою незахищеності лікарів, – говорить директор ТОВ "Група Венето" Оксана Місюра. - І тоді ми подумали, що ми вміємо робити найкраще? Ми прекрасно вміємо шити, тому і вирішили, що будемо шити захисний одяг для медиків. Спочатку це були звичайні костюми з тканини "болонія" зі швом із звичайної швейної машинки. Згодом закупили обладнання, отримали сертифікати на виробництво халатів та костюмів, персонал пройшов курс навчання. Перша партія була виготовлена вже 1 червня. Нові костюми водонепроникні, з високим розривним навантаженням, нетоксичні й неалергенні. У них медичний працівник може працювати 12 годин, не побоюючись за свій захист. Ми використовуємо сучасну методику ультразвукового зварювання швів, що повністю унеможливлює потрапляння вірусів на шкіру. Зараз виготовляємо 5 тисяч комплектів, а плануємо вийти на 10 тисяч. Державне підприємство "Медичні закупівлі" вже замовило нам першу партію із 700 тисяч костюмів.

Другий сертифікат компанія отримала найпершою саме в українській лабораторії — після серії досліджень продукції VENETOMED в Інституті громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва. Саме він підтверджує, що засоби індивідуального захисту виробництва VENETOMED — наднадійні. Їм присвоєно 5 тип захисту.

Для виготовлення костюмів використовують сучасну методику ультразвукового зварювання швів, що повністю унеможливлює потрапляння вірусів на шкіру. Державне підприємство "Медичні закупівлі" вже замовило першу партію із 700 тис. костюмів.

— Ми висловлюємо виробникам побажання, а вони одразу дають нам кінцевий продукт із високим ступенем захисту. Виходимо з ними на ідеальну співпрацю, — говорить директорка комунального закладу "Черкаська міська інфекційна лікарня" Світлана Волгіна.

— З березня українські виробники зробили значний крок уперед, почавши виготовлення майже всієї необхідної лікарям продукції. І це – стратегічні підприємства для економіки, продукція яких має закуповуватись за бюджетні кошти, а не імпорт. Це принципово, бо пам'ятаємо випадки, коли Китай чи Корея, європейські країни закривали свій експорт, забезпечуючи потребу власних країн. Продукція "Венето" залишиться затребуваною навіть після закінчення пандемії. Лікарі мають бути захищені від нових можливих вірусів, — каже президент правління Української асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт.

Обласний центр екстреної медичної допомоги також планує закуповувати засоби індивідуального захисту у вітчизняного виробника.

— Поки що ціна залишається на рівні середньої в державі. Але шляхом переговорів, думаю, ми вийдемо на кращі цифри, — розповідає Ігор Фесун, директор закладу.

Підприємство запрошує на роботу швачок. Середня зарплата — 18 тис. грн. Працівникам надається весь соціальний пакет.

Зараз ви читаєте новину «"Венето" нарощує виробництво халатів і комбінезонів для лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути