Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2017 05:46

Улітку корисно пітніти

— Улітку часто буває, випив увечері лимонаду з льодом, а вранці — горло болить. Холодні напої у спеку, як і кондиціонери, спричиняють перепад температури та зниження імунітету, — каже столичний імунолог 53-річна Валентина Чистяківська.

— Забігаємо з розпеченого асфальту в холодний офіс. Це — своєрідний шок, — додає Валентина Чистяківська. — Так знижуємо захисні сили організму. Тоді прокидаються всілякі віруси, що міцно сплять на наших слизових.

Якщо спека дошкуляє й хочеться чогось прохолодного — пийте повільно та малими ковтками. Не слід вживати крижані напої з холодильника. Нехай постоять хоча б 5 хв. на столі в теплій кімнаті.

— Тіло швидко охолоджує себе. Спітніло й відрегулювало температуру. Це найкорисніше. Тому не варто охолоджу­ватися вітром на протязі та купанням у холодній воді. Охолоньте 5–10 хвилин у тіні. Не кидайтеся у воду розпашілим. Можуть різко звузитися судини чи скоротитися м'язи. Часто від судом гинуть навіть найдосвідченіші плавці. Краще купатися, коли перепад температур не такий різкий.

Зараз ви читаєте новину «Улітку корисно пітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути