Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 05:31

"У свої 16 років вона виглядає на 10"

 

— Минулого тижня до нас приїжджав іспанський професор Норберто Вентура, з яким ми виконали три складні операції по вирівнюванню хребта, — розповідає Ігор Курілець, директор міжнародного центру нейрохірургії. — Всі діти мали важкі сколіози, вкрай ризиковані у плані хірургічного лікування.

— Першою ми оперували 16-річну Аліну з Києва, — продовжує нейрохірург. — Мала викривлення в 90 градусів. Вона хворіє на нейрофіброматоз — спадкове захворювання, що вражає нервову систему. Такі діти мають крихкі кістки, недорозвинені м'язи. Аліна у свої 16 років виглядає на 10. Важить 37 кілограмів. Складність операції полягає в тому, що імплантанти — металева конструкція, якою укріплюють хребет, не тримаються на ньому. Часто вискакують.

Якщо взяти таке викривлення без генетичного захворювання — це середньої тяжкості операція. А у випадку Аліни — надзвичайно складна. Тому виконати її бажаючих в Україні не було. Пропонували лікування за кордоном, але там родині виставляли рахунки з п'ятизначними числами. Завдяки тому, що іспанський хірург приїхав в Україну, ми зробили операцію вдесятеро дешевше. Гроші родина зібрала за допомогою благодійників.

Операція з вирівняння хребта Аліни тривала 8 год. Дівчина втратила 2,5 л крові.

— Добре працювала українсько-іспанська бригада. Я і Вентура достатньо треновані хірурги. Ми вирівнювали хребет у чотири руки, це вдвічі швидше. Операція пройшла успішно. Спину вирівняли майже на нуль. Аліна вже ходить самостійно. Але повністю відновиться за кілька місяців. Операція носить не тільки косметичний ефект. Через викривлений хребет були затиснені внутрішні органи. Тепер дівчина нормально дихатиме, їстиме, це стане поштовхом, для її фізичного розвитку.

Професор Норберто Вентура — один із провідних хірургів Іспанії, які лікують сколіоз. Працює в госпіталі "Сант Жуан де Деу" в Барселоні. З Міжнародним центром нейрохірургії співпрацює з 2007 року.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка,

м. Київ, вул. Липська, 11,

тел. 0(44) 592 68 78

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3, тел. 0(99) 309 20 21

м. Стрий, вул. Ольги Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00

Зараз ви читаєте новину «"У свої 16 років вона виглядає на 10"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути