пʼятниця, 08 жовтня 2010 04:55

У суглоби втирають кінський гель

- Ліва нога в коліні боліла тижнів зо три. Ставила лопух, листя капусти, мастила настоянкою кінського каштана, але нічого не помагало. Коліно розпухло, покрилося червоними п'ятнами, хрустіло. Я вже з паличкою хотіла ходити, брала ногу в руки і переставляла її, - розповідає 63-річна Любов Гринько із села Кинашів Тульчинського району на Вінниччині. Знайомі порадили їй купити кінський гель "Aлезан" у ветеринарній аптеці.

- Перший раз як його намастила, відчувала холод у коліні. Ногу почало викручувати. Десь на четвертий раз усе пройшло, забула, де боліло.

Під час запалення суглобів крем втирають упродовж місяця. Потім роблять перерву на два тижні. І так до повного одужання.

Через хворі ноги 83-річна Євгенія Кравчук не ходила. Каже, лише завдяки кінській мазі зійшли набряки й вона змогла пересуватися.

Упаковка крему та гелю у ветаптеці Тульчина коштує 40 грн. Ліки мають охолоджувальну та розігрівальну дії, містять ефірні олії кедра, ялиці, гвоздики, евкаліпта, лаванди, а також мумійо, ментол. Крем для суглобів містить 13 лікарських трав. Він легко всмоктується, знімає набряки, болі, запалення, посилює мікроциркуляцію крові.

- Офіційно в медицині гель та крем не використовують, хоч вони дуже ефективні. Ліки мають природні речовини, є протизапальними. Людям допомагають при артритах, артозах, радикулітах. Важливо дотримуватися відповідної дози, - говорить фізіотерапевт із Тульчинської райлікарні Володимир Пащук, 55 років.

Зараз ви читаєте новину «У суглоби втирають кінський гель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути