Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 00:31

У спеку імунітет слабшає

— Часто хворію на застуду в спеку. У розпалі літа маю нежить, кашель. Одного разу переросло в пневмонію. Із тих пір навіть морозиво боюся їсти, — каже 26-річна Юлія Власенко з Херсона.

— Застуда в теплу пору року часто розвивається через нерівномірну роботу імунної системи. Коли температура повітря підвищується, імунітет "розслабляється" й перестає захищати організм від інфекцій, — говорить столичний терапевт Вікторія Форосенко, 49 років.

Якщо людина понад три доби перебуває в середовищі, де температура повітря вище 25 градусів, то реакція імунітету на подразники знижується в кілька разів. Шкодять імунній системи й різкі перепади температур.

— На вулиці людина впарюється від спеки, після чого заходить у приміщення з кондиціонером і переохолоджується. Потім знову виходить на сонце. Як наслідок — імунітет дає збій і виникає застуда.

Щоб не виникло проблем з імунітетом, різниця між температурою зовні й у приміщенні має бути мінімальна. Знижувати температуру повітря слід поступово — це дасть можливість організму адаптуватися до нових умов. Важливо не направляти кондиціонер на себе. Потік повітря краще спрямовувати під стелю.

Зараз ви читаєте новину «У спеку імунітет слабшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути