четвер, 25 листопада 2021 06:25

Тиск знижує сік квашеної капусти

Автор: ФОТО НАДАЛА ГАЛИНА УДОД
  Галина Удод з Переяслава Бориспільського району Київської області заготовляє плоди шипшини, глоду й терну. Настоями з цих ягід знижує тиск
Галина Удод з Переяслава Бориспільського району Київської області заготовляє плоди шипшини, глоду й терну. Настоями з цих ягід знижує тиск

— Восени час запастися ягодами для зниження тиску та зміцнення імунітету. Це сушені плоди глоду, шипшини, терену. Їх найбільше питають, бо зараз голови болять від тиску — що в старших людей, що в молоді, — каже Галина Удод, 80 років, із міста Переяслав Бориспільського району Київської області.

— Я люблю пити настій таволги, бо регулює кровообіг у мозку. Чайну ложку заливаю склянкою окропу й випиваю за три рази.

Тиск добре знижує сухоцвіт болотний. Треба 1 ч. л. цієї трави залити склянкою окропу, пити протягом місяця. Зробити тиждень перерви й приймати ще 30 днів.

— Тим, хто скаржиться при цьому на ­серце, раджу взяти пустирник або собачу кропиву п'ятилисткову, — говорить Галина Удод. — Відновлення травами хоч і тривалий процес, але дає надійний результат.

— Від тиску п'ю кружку гарячого липового чаю з соком половини лимона. Так само діє протерта з цукром смородина, — каже Марія Багненко, 62 роки, із селища Зіньків Полтавської області.

— Помагає і сік квашеної капусти. Беру чотири-п'ять столових ложок. Як не попус­тить, то за годину повторюю.

Якщо паморочиться в голові й нудить, смокче кілька шматків чорного шоколаду. Він містить какао, що знижує тиск, коли той високий. І піднімає, якщо низький.

— Якось аптекарша сказала, що в ліках від тиску є барвінок. Відтоді сушу його і п'ю, як темніє в очах і голова тріщить.

1 ч. л. сухої трави настоює 20 хв. у склянці ­окропу. Випиває за три підходи за день. Рослина розширює судини мозку та знижує тиск.

— Добре діє калина. Треба розтерти ­20–25 ягід у чашці, залити окропом і настояти. Через 10 хвилин додати ложку меду й випити. Якщо його одразу вкинути в гаряче, втратить цілющі властивості. Хто стійкий до кислоти, може просто їсти ягоди. Краще трохи підмерзлі, тоді в них вітаміни краще вистоюються.

Таку ж дію має чай із глоду. Його 1 ст. л. заливає склянкою води та 15 хв. кип'ятить на паровій бані. П'є пор­цію за чотири рази в день.

— Вибрала ­трави, бо організм до них не звикає, як до таблеток. І не треба постійно переходити на сильніші препарати.

Радить відмовитися від засмажки на жирі. Готувати тільки на олії. Свинину замінити телятиною та птицею. Під час ­погіршення варто їсти ­грейп­фрут. Він містить багато аскорбінової ­кислоти, що розширює судини. Якщо з'їдати один фрукт щодня, за тиждень тиск нормалізується. Відмовитися від ковбас і копченостей. Вони містять багато солі, що підвищує тиск. Їх можна вживати, якщо решту їжі недосолюєте.

Зараз ви читаєте новину «Тиск знижує сік квашеної капусти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути