Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 06:30

Шрам на матці гоїться два місяці

"Два місяці тому я народила дитину. Мала розриви, сексом не займалися місяць. Недавно спробували. Було так дискомфортно, все боліло. Потім заснути не могла півночі. Наступні спроби були невтішні, низ живота дуже болів. Коли все прийде в норму і можна буде повернутися до нормального статевого життя?"

Поліна Астахова, 22 роки, Тернопільська область.

— Після родів рекомендовано стримуватися від сексу протягом шести тижнів, — говорить столичний гінеколог Марія Сергієнко, 34 роки. — Протягом цього часу з матки йдуть кров'янисті виділення, вона зменшується і відновлюється. Якщо почати займатися коханням, то в організм може попасти інфекція. Коли після пологів накладали шви, то треба, аби вони повністю зажили. Інакше нервові закінчення будуть травмуватися і жінка відчуватиме біль. Зазвичай через гормональні зміни, пов'язані з годування груддю, у жінки суха піхва. Це теж погіршує відчуття під час акту.

Лікар радить народжувати природним шляхом.

— Не варто думати, що кесарів розтин — операція без наслідків. Шрам на матці гоїться близько двох місяців. Якщо потрапить інфекція, то можуть бути ускладнення. Як почуватиметься жінка після родів, залежить від її здоров'я і перебігу вагітності. Зазвичай нормальне статеве життя починається через півроку після народження дитини.

Зараз ви читаєте новину «Шрам на матці гоїться два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути