Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 05:06

"Фахівці санаторію "Одеса" зробили справжнє диво"

Автор: фото надане санаторієм ”Одеса”
  У реабілітаційному відділенні санаторію ”Одеса” створена програма з відновлення організму після травм і переломів
У реабілітаційному відділенні санаторію ”Одеса” створена програма з відновлення організму після травм і переломів

— У листопаді торік моя донька Анжеліка потрапила в ДТП. У стані травматичного шоку її доправили в реанімацію, — каже мати 32-річна Галина Заболотна з Одеси.

Дитина отримала численні травми. У неї виявили тяжкий забій грудної клітки й легень, закриту черепно-мозкову травму, пірамідальну недостатність — зниження м'язового тонусу, порушення слуху, закриті переломи ­кісток гомілки й багато іншого.

— Місяць пролежали в Одеській дитячій обласній лікарні. Спочатку в реанімації, потім у нейрохірургії. В січні зняли гіпс. Ми почали реабілітацію в санаторії "Одеса".

Фахівці санаторію провели додаткове обстеження перед реабілітацією.

— Донька була дуже виснажена. Її психологічний стан оцінили як важкий. Крім мене, ні з ким більше не хотіла розмовляти. Без сторонньої допомоги ходила лише кілька хвилин, кульгала.

У санаторії "Одеса" рідні можуть бути присутні під час процедур.

— Я ходила на процедури з Анжелікою. Брали участь у заняттях із психотерапії й арт-терапії під наглядом досвідчених спеціалістів. Згодом поступово перейшли до процедур реабілітації.

Для лікування дівчини використовували всі можливі методи. Зокрема, вертикалізацію, мотомед, тренування в підвісній системі SET, дихальну гімнастику, індивідуальну лікувальну фізкультуру.

— Наша реабілітація тривала три тижні. За цей час донька повеселішала, стала більше спілкуватися з іншими. Почала самостійно ходити. Покращилася рівновага та дрібна моторика. Все це завдяки чудовому висококваліфікованому колективу лікарів і реабілітологів. Фахівці санаторію "Одеса" зробили справжнє диво, — каже Галина Заболотна.

У реабілітаційному відділенні санаторію створена програма з відновлення організму після травм і переломів. Вона об'єднує спеціалізовану нейро- й ортопедичну реабілітацію. Передбачає консультації фахівців і комплексні процедури.

— Крім нас, у санаторії "Одеса" були й інші сім'ї. Дорослі й діти також проходили реабілітацію після важких травм. Багато користі приносили не лише процедури, а й групові заняття з ліплення та ерготерапії.

Лікарі санаторію перед випискою індивідуально готують програму домашньої реабілітації. Її вивчають насамперед ті, хто супроводжує пацієнта. Це дозволяє повертати людей до активного життя.

м. Одеса, Французький бульв., 52, санаторій "Одеса"

Детальна інформація за телефоном: 0(48) 746 51 44

https://www.facebook.com/medrehabilitation.sanodesa.com.ua/

сайт: www.sanodesa.com.ua

E-mail: [email protected]

Консультація лікаря: начмед санаторію — доктор медичних наук Олена Анатоліївна Гоженко, тел. 0(63) 262 77 67

Зараз ви читаєте новину «"Фахівці санаторію "Одеса" зробили справжнє диво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути