четвер, 06 січня 2022 09:33

Содовий розчин зменшує запалення при ангіні

— Майже щозими онуки хворіють на ангіну. Зняти біль у горлі допомагають теплі трав'яні відвари. Ними треба полоскати горло кожні 4 години два дні поспіль, — каже 65-річна Тамара Дунаївська з Хмельницького.

Змішує по 1 ч. л. сушеної ромашки, шавлії та календули. Заливає 300 мл окропу. Настоює 15 хв.

— Трав'яне полоскання раджу чергувати із содово-соляним. Воно добре бореться із запаленням. Для цього в склянку теплої води всипаю по пів чайної ложки солі, соди та додаю дві краплі йоду. Цим розчином треба полоскати горло що дві години три дні поспіль. Тут важлива регулярність.

Хороший ефект дає й полоскання відваром лушпиння цибулі. Застосовують раз на добу протягом трьох днів. Для відвару 2 ч. л. вимитого лушпиння заливає склянкою води. Після закипання суміш настоює 4 год.

— Потім даю розсмоктувати шматок меду з частинами стільників. Це ще дідівський спосіб лікування ангіни, але дієвий. Добре бореться з інфекцією і покращує стан. До того ж це натуральний і корисний продукт.

Зараз ви читаєте новину «Содовий розчин зменшує запалення при ангіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути