понеділок, 22 січня 2018 05:31

Слабкість у ногах лікують операцією на хребті

 

— Як кажуть, всі люди рівні, але є ВІП-клієнти. Такі думають, якщо мають владу й гроші, можуть перемогти вік та хворобу. Були в мене двоє таких клієнтів. Обом чоловікам по 80 років, мають однаковий діагноз — стеноз каналу хребта. Причому це соціально активні люди. Багаті, затребувані, керівники. Нічого не шкода для свого лікування. Але тут треба балансувати між фізичними і матеріальними можливостями пацієнта, — розповідає Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії.

Стеноз каналу хребта — хвороба, яка виникає в людей похилого віку. У них з'являється періодична кульгавість.

— Усе це відбувається тому, що кісткові нарости, які звужують канал хребта, стискають нерви, що йдуть до ніг. Людина проходить декілька метрів і зупиняється. Слабкість у ногах минає через 5–10 хвилин, хворий знову може йти. Сучасна медицина начебто знімає вікові обмеження, вона ніби всесильна. Проте не настільки, як переконані ВІП-пацієнти. Один із чоловіків повівся на рекламу і зробив модну операцію. Зміцнив хребет металевою конструкцією в закордонній клініці. Але стеноз хребта таким способом вилікувати не можна. Довелося його оперувати і вдруге, і втретє — результат, як кажуть, "не ахті".

Другому пацієнтові Ігор Курілець запропонував мікрохірургічну операцію з розширення каналу хребта.

— Ми уявляємо канал хребта як бублик із малою діркою. Хірург має "відкусити" частину "бублика" і дірку розширити. Теоретично — не складно, а практично потребує певного досвіду. Кістка дуже тверда, а нерви в людей похилого віку — м'які. Легко розриваються і травмуються.

Операція допомогла пацієнту ходити вже наступного дня. За чотири дні його виписали зі значним покращенням. Для такого віку це пристойний результат.

— Людина завжди — максималіст. Хоче "капітального ремонту". Однак слід пам'ятати вислів із відомої казочки: "Ловися, рибко, маленька і велика". А не так, як трапилось із вовком, який казав: "Ловися, рибко, велика і велика".

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії проходять за живою чергою.

Центральна клініка,

м. Київ, вул. Липська, 11,

тел. 0 (44) 592 68 78

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3,

тел. 0 (99) 309 20 21

м. Стрий, вул. О. Басараб, 15,

тел. 0 (67) 891 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Слабкість у ногах лікують операцією на хребті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути