Ексклюзиви
понеділок, 18 вересня 2017 05:30

"Пухлина обросла крупними судинами. Вони її, як гадюки, обплели"

 

— Оперували нещодавно 57-річну жінку з Одеси. Мала пухлину дна четвертого шлуночка головного мозку. Ця частина відповідає за базові життєві функції — ковтання, жування, рухи язика. Його пошкодження — це смерть. Одеські хірурги не ризикнули видаляти пухлину. Направили до нас, — розповідає Ігор Курілець, директор Міжнародного центру ­нейрохірургії.

Півроку тому в жінки почала сильно боліти голова. Її нудило, часто без причини блювала. Магнітно-резонансна томографія показала, що має пухлину задньої черепної ямки.

— Напевно, пухлина росла кілька років. Симптоми почали проявлятися, коли стала розміром із черешню. Обросла крупними судинами. Вони її, як гадюки, обплели. Пошкодження кожної з судин загрожувало смертю пацієнтки, бо вони відповідали за кровопостачання стовбура головного мозку. В Одесі подивилися на пухлину й зашили.

У нашу клініку направили, бо вона спеціалізується на складних випадках і має належне обладнання для цього. Також сюди приїхав наш американський друг Люк Томич. Його спеціалізація — операції на судинах головного мозку.

Люк Томич родом із Техасу, працює в Нью-Йорку. Лікує хворих із пухлинами головного мозку, аневризмами, патологією хребта в дорослих і дітей. Має українське походження.

Операція тривала понад 8 год.

— Люк Томич показав філігранну хірургічну техніку. Вправно розплутав цей клубок судин і видалив пухлину. Операція пройшла вдало. Коли жінка прокинулася після наркозу, стало зрозуміло, що всі функції збережені. Сподіваюся, далі з нею все буде добре, — каже Курілець.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, тел. 0(44) 592 68 78.

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3,

тел. 0(99) 309 20 21

м. Стрий, вул. О. Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00

Зараз ви читаєте новину «"Пухлина обросла крупними судинами. Вони її, як гадюки, обплели"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути