Ексклюзиви
понеділок, 24 лютого 2020 00:45

Проблеми із суглобами починаються після сорока років

Автор: ФОТО надане медичним центром ”Енгельхольм”
  В операційній клініки ”Angelholm” хірурги працюють у шоломах, які запобігають циркуляції повітря. Це вберігає від інфікування
В операційній клініки ”Angelholm” хірурги працюють у шоломах, які запобігають циркуляції повітря. Це вберігає від інфікування

— Випадок із Ярославом Чалою називаю унікальним. Шість років тому йому поставили імплант американської фірми "Зіммер". Згодом замінили ще один кульшовий суглоб, — розповідає Ярослав Васильчишин, заслужений лікар України, ортопед-травматолог шведсько-українського медичного центру "Angelholm".

— У січні цього року я оперував його товариша. Той розповів, що Ярослав здобув золоту медаль на змаганнях з пауерліфтингу (силовий вид спорту. — ГПУ). Я був упевнений, що суглоби розлетілися від такого навантаження. Вони ж, як взуття, зношуються. Одразу попросив Яро­слава зробити рентген — суглоби були в ідеальному стані, ніби вчора оперували. Своїм пацієнтам після операцій забороняю підіймати важке. Важливо зазначити, що у нас часто пацієнти після таких операцій повертаються до попереднього життя. Серед них і спортсмени, і гірники, які й далі спускаються у шахти. Багато моряків із Одеси, які після операції знову пішли у море.

Шведсько-український медичний центр "Angelholm" працює у Чернівцях із 1998 року. Це багатопрофільна клініка, але основними напрямами є ортопедія і травматологія. Досвід хірургів та злагоджена робота медбригади дозволяють виконувати операції на кульшовому суглобі за 30 хв., на колінному — за 40–50 хв.

Операційні клініки оснащені передовими вентиляційними системами. Вони утворюють ламінарний потік стерильного повітря. Медбригада працює в спеціальних шоломах, які запобігають циркуляції повітря від хірурга до рани. Це дозволяє уникнути її інфікування. У медичному закладі найсучасніше обладнання, європейські методики й технології, гарні умови перебування, лікування і реабілітація.

— Найчастіше з такими проблемами звертаються жінки. Вони більше хворіють на остеопороз — можливо, через те, що народжують. Після пологів хрящова тканина стає тонкою, а в більш зрілому віці кальцій активно вимивається з організму або погано засвоюється.

Проблеми із суглобами починаються після 40 років. Хрящ зношується, кісткова тканина втрачає свою щільність — нагадують про себе вікові зміни.

— Серед наших пацієнтів багато курців, — каже лікар. — Коли людина палить, вона не тільки вбиває свої нирки, легені, судини, серце, а й суглоби. Від нікотину виникає остеопороз.

Шведсько-український медичний центр "Angelholm", м. Чернівці, вул. Руська, 185в

Тел.: 0(50) 50 50 103, 0(68) 50 50 103

Сайт: angelholm.ua

Зараз ви читаєте новину «Проблеми із суглобами починаються після сорока років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути