понеділок, 22 січня 2018 06:36

Прийом лікарів-спеціалістів з наступного року буде безкоштовний

28 грудня торік президент України підписав законопроект, яким впроваджуються 19 етапів медичної реформи. Серед них — положення щодо створення Націо­нальної служби здоров'я, яка й оплачуватиме медичні послуги. Заплановано, що в січні оголосять конкурс на посаду голови Служби здоров'я. До липня її офіційно створять.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що 2018 року держава оплатить за новою схемою базовий пакет послуг сімейних лікарів, педіатрів і терапевтів. З наступного року почнеться другий етап медичної реформи, який стосуватиметься лікарів-спеціалістів.

— 2018-го на первинній ланці, коли кожна сім'я вибирає свого лікаря, послуги надаються безкоштовно. 2019‑го перейдемо на безкоштовні послуги фахівців у поліклініках, 2020 року державною страховкою, за яку громадяни заплатили через податки, оплачуватимемо медичні послуги в госпіталях, — сказала Супрун.

Також затвердили перелік послуг первинної медичної допомоги. Він стандартний для європейських країн: консультації, довідки, профілактичні огляди, основні аналізи.

Зараз ви читаєте новину «Прийом лікарів-спеціалістів з наступного року буде безкоштовний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути