Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 07:56

При запамороченні обстежують судини

Автор: ФОТО надане клінікою UROSVIT
  Для точного діагнозу пацієнтам радять пройти комплексне ультразвукове обстеження
Для точного діагнозу пацієнтам радять пройти комплексне ультразвукове обстеження

— При скаргах на запаморочення та головний біль пацієнти уявляють найгірше. Хоча найоптимальнішим і правильним рішенням було б звернутися до невролога, виконати УЗД судин голови і шиї. Часто в таких випадках діаг­ностуємо спазми судин, що пов'язані з порушеннями в шийному відділі хребта. Також часті "знахідки" — вроджені вигини судин, атеросклеротичні бляшки, — каже Дарія Румянцева, лікар ультразвукової діагностики львівської клініки Urosvit.

— Пацієнти із запамороченням, головним болем повинні проконсультуватися з неврологом, а він уже направляє на УЗД. Ультразвукове обстеження вважається первинною ланкою діагностики. Не має побічної дії та дешевше, ніж комп'ютерна томографія, яку часто пацієнти обирають без призначення лікаря.

У клініці проводять ультразвукове обстеження серцево-судинної системи, щитоподібної залози, молочної залози, внутрішніх органів із нирками та сечовим міхуром, статевої системи, суглобів.

— Дедалі популярнішими серед пацієнтів є чоловічі та жіночі комплексні обстеження. До чоловічого комплексу входить ультразвукове обстеження органів черевної порожнини з нирками, сечовим міхуром, простатою та яєчками. Жіночий комплекс включає обстеження молочної залози, статевих органів і щитоподібної залози. Важливі саме комплексні обстеження, бо названі органи й патології у них тісно пов'язані між собою, — продовжує.

За рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я щороку жінки повинні проходити ультразвукове обстеження молочних залоз і органів малого тазу. На Львівщині щодня помирає жінка від раку молочної залози й раз на три дні — від раку шийки матки, за статистикою.

— Серед комплексних оглядів у нас також популярне обстеження для людей із високим тиском. Туди входить УЗД нирок, наднирників і ниркових судин. Часто скеровують кардіологи, — каже Дарія Румянцева.

У клініці роблять УЗД за допомогою сучасних систем, що забезпечують високий рівень візуалізації та передачу максимально точних даних про стан пацієнта.

Адреса клініки м. Львів, вул. Івана Огієнка, 3

Вхід із двору, 1-й поверх

www.urosvit.com

Тел.: 0(32) 226 30 80,

0(96) 700 30 80

Зараз ви читаєте новину «При запамороченні обстежують судини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути