понеділок, 27 березня 2017 05:45

Працює моделлю із металевою конструкцією в спині

 

Киянка 26-річна Юлія щотижня виступає по телевізору. Ніхто не здогадується, що її хребет тримають 24 титанові імплантати. П'ять років тому дів­чина мала спину, викривлену на 90 градусів.

— Діагноз сколіоз мені поставили в 6 років, — розповідає Юлія. — До 18 мала вже останній, четвертий ступінь. Хребет був вигнутий під прямим кутом. Всі органи поперекручувалися — ні печінка, ні кишечник нормально не працювали. Останні кілька років навіть посуд не мила. Важко було стояти більше 10 хвилин. Задихалася, не могла спати на спині, підніматися сходами. Серце боліло. Далі ставало ще гірше. Лікар сказав, що дитину виносити не зможу, а за півроку сяду в інвалідне крісло.

Юлія зважилася на операцію в Міжнародному центрі нейрохірургії два роки тому. Втручання тривало 8 год. Ще чотири дні дівчина лежала в реанімації. Та вже на третій день звелася на ноги. Після операції Юлія повищала на 4,5 см. Фігура стала жіночніша. За півтора місяця після виписки з лікарні їй запропонували бути моделлю.

— Знімаюся в рекламі, кліпах, є робота на телебаченні. Чотири роки тому виграла конкурс краси. Виходила на сцену в купальнику, шрам на спині мені зафарбували.

Директор Міжнародного центру нейрохірургії Ігор Курілець каже: дефекту не видно, бо пацієнтку прооперували вчасно. Такі втручання краще робити в підлітковому віці, та хребет Юлії виявився гнучкий.

— Я — перший, хто розпочав оперувати сколіоз сучасними методами ще 20 років тому. Мало не щодня вислуховую благання тих, кому вже запізно. Гроші на операцію є, хворий і родичі молять про порятунок. Але все це марно, поїзд поїхав. Корекція сколіозів із викривленням понад 100 градусів — малоефективна. Стандартом на Заході для виконання операцій є кут викривлення 40–45 градусів. До 60 градусів — вчасно виконана операція.

Запис на консультації до Міжнародного центру нейрохірургії:

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел.: 0(99) 309 20 21,

0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «Працює моделлю із металевою конструкцією в спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути