Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 20:49

Пігментні плями змащують шкіркою горіхів

— У мене на лиці часто з"являються пігментні плями, — розповідає Ірина Марущак, 27 років, із Хмільника на Вінниччині. — Особливо літом, коли сонце припікає. Обличчя стає червоним, а тоді на ньому появляються такі біленькі плямки, якто дощ покапає. Ходила рябенька, поки колега не посовєтувала рецепт настойки.

Ірина взяла 10 зелених волоських горіхів у молодій шкірці, залила двома склянками мінеральної води і прокип"ятила 30 хв. на невеликому вогні. Воду злила, шкірку перемолола на м"ясорубку, додала столову ложку коньяку.

— Сумішшю щодня протираю лице і шию, за тиждень шкіра стала без цяток. Помітила, що тепер на сонці я не згоряю і не роблюся червоною, як рак, а зразу коричневою. Колеги кажуть, що на це також впливає горіхова настоянка.

У книзі про корисні рослини жінка прочитала, що настоянка з горіхового листя допомагає позбутися неприємного запаху ніг.

— Столову ложку подрібненого горіхового листя, бажано свіжозірваного, залити двома стаканами кип"ятка, — згадує рецепт Ірина. — Дати настоятися добу. Перед виходом на роботу макаю ватку в настоянку і протираю ноги. Вони зовсім не потіють. Якщо в босоножках літом цього не видно, то коли вже ходиш у туфлях, це реально помагає.

— Горіхова маска лікує незадавнену пігментацію, бо в шкаралупі містяться дубильні речовини і кислоти, — пояснює лікар-дерматолог вінницької клініки "Фармоза" Наталя Сачук. — Але маска не захищатиме від подальшої дії ультрафіолету.

Дерматолог каже, що головна причина появи пігментних плям — погана робота наднирників та гормональні зміни в організмі.

— Уранці треба використовувати сонцезахисний крем із ступенем захисту не менше 50, — додає Сачук.

Зараз ви читаєте новину «Пігментні плями змащують шкіркою горіхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути