Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2018 00:31

Операція з вирівнювання хребта тривала 12 годин

 

— Коли вперше ­побачив 15-річну Софію, спитав її маму: "Чому так пізно звернулись? З якого такого забитого села ви приїхали?" Дівчина мала запущений сколіоз понад 100 градусів. Горби на спині. А мама її каже: "Так Ігорю Петровичу, з села. Найбільшого в Україні. З Києва", — розповідає Ігор Курілець із Міжнародного центру нейрохірургії.

У світі швидко прогресуючий сколіоз лікують операцією при викривленні 40–60°. Хребет вирівнюють і укріплюють металевою конструкцією з пластин і гвинтів. В Україні ж люди досі намагаються зупинити недугу корсетами й масажами.

— Нагадую, що сколіоз — це генетична хвороба. Ніякі мануальні терапевти, ніякі так звані фахівці не можуть вирівняти цю кривизну. Це — аксіома. В цивілізованих країнах Заходу за випадки запущеного сколіозу призначаються розслідування із серйозними висновками. Ми ж досі змушені консультувати й оперувати таких дітей.

Операцію Софії робили у філіалі клініки в Стрию Ігор Курілець і нейрохірург Норберто Вентура разом. Він — один із провідних хірургів Іспанії, які лікують сколіоз. Працює в госпіталі "Сант Жуан де Деу" у Барселоні. З Міжнародним центром нейрохірургії співпрацює з 2007 року.

— Вентура оперував Софію 12 годин. Він зробив неймовірні речі. Дівчина зараз рівна. Але щоб витримати це, нам потрібно було три ночі чергувати біля Софії. Її стан наближався до критичного. Зараз пацієнтка ходить. Як п'яна поки що, але одужує. Якби операцію їй зробили при викривленні 40 градусів, цих надлюдських зусиль можна було б уникнути.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка,

м. Київ, вул. Липська, 11,

тел. 0(44) 592 68 78,

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік",

вул. Свіштовська, 3,

тел. 0(99) 309 20 21,

м. Стрий, вул. О. Басараб, 15,

тел. 0(67) 891 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Операція з вирівнювання хребта тривала 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути