понеділок, 26 березня 2007 14:34

Одужати після опромінення допомогла трав"яна терапія

Автор: фото: Олександра СУБОТІНА
  Олена Шевчук (ліворуч) очікує прийому в центрі ведичної медицини ”Расаяна”. Із нею до центру ходить донька Євгенія. Вона завжди супроводжує матір, після того як Олені поставили діагноз — рак шийки матки
Олена Шевчук (ліворуч) очікує прийому в центрі ведичної медицини ”Расаяна”. Із нею до центру ходить донька Євгенія. Вона завжди супроводжує матір, після того як Олені поставили діагноз — рак шийки матки

У центрі ведичної медицини "Расаяна" біля метро Політехнічний інститут у Києві пахне травами й чути плюскіт води. Біля входу невеликий фонтан із живою ліаною. У центрі вважають, що лікування — це відновлення балансу душі й тіла, а не зняття болю.

У черзі чотири жінки. Киянка Тетяна Александрова, 40 років, лікарям центру завдячує народженням доньки. Дівчинці чотири роки.

— Я довго не могла завагітніти, хоч медики казали, що здорова. До центру прийшла підлікувати нирки та печінку, а лікарка запропонувала збір трав, щоб вилікувати неплідність, — розказує жінка.

Александрова п"ять років уживала трав"яні препарати на спирту — по 10–12 крапель до їжі. Запарювала збори.

— Коли народила доню, першій із пологового будинку подзвонила Аллі Володимирівні — директорці центру, — веде далі жінка.

Каже, що відтоді вже 15 років це їхня сімейна лікарня.

Невисока чорнявка Олена Шевчук, 41 рік, теж давня прихильниця ведичної медицини. Говорить, що давно лікується в центрі. За десять років він п"ять разів змінював адресу.

— 1996-го мені поставили діагноз — рак шийки матки, — ділиться Олена. — Я не повірила. Вирішила проконсультуватися в інших спеціалістів. Сестра порадила Аллу Володимирівну. Вона тоді приймала на 40-річчя Жовтня.

Олена пригадує, що лікарка діагноз не підтвердила. Сказала, що це ерозія шийки матки й призначила пити трави та ставити тампони.

— Я трохи попила й кинула, — ділиться Шевчук. — За рік потому в мене почав боліти низ живота. Мене знову поклали до лікарні: з ерозії розвинулася онкологія. Щоб зупинити рак, опромінювали.

З ерозії розвинулася онкологія

За словами жінки, вона шкодує, що не послухалася лікарки. Якби пропила повний курс трав, хвороби могло й не бути.

— Коли Олена до нас прийшла, важила 38 кілограмів, — розповідає Алла Дмитрієва, 54 роки, директорка центру. — Травами ми підтримали її організм, адже основна проблема онкохворих — виснаження.

Дмитрієва пояснює, що рак травами вилікувати не можна. Але це ефективна підтримка після опромінення чи хіміотерапії. Гарна заміна лікам, які нищать ослаблену імунну систему.

Традиційно рак шийки матки лікують кількома курсами опромінень: зовнішнім та внутрішнім. Заключний курс — хіміотерапія.

Олена приймала олійні екстракти трав, ходила на масажі. Завдяки такій терапії пройшла лише один курс опромінення.

— Я здорова, — усміхається жінка. — Навіть лікарі дивуються, як із такою недугою змогла повернутися до нормального життя. Відтоді лікуюся лише тут. Раз на рік приходжу оздоровлюватися.

За її словами, запарені суміші з трав іноді гіркі на смак, але пити можна. Серед збору, який п"є зараз, впізнала ромашку й овес.

— Кожному пацієнтові ліки готуємо індивідуально, — каже Алла Дмитрієва. — У трав"яних зборах суміші 30 й більше трав. Одна й та сама трава лікує по-різному: зібрана навесні — від однієї хвороби, восени — від іншої.

Лікарка радить постувати та робити сезонні чистки організму (пити настої з трав, медову та вівсяну воду) чотири рази на рік: лютий-березень, травень-червень, серпень-вересень, листопад-грудень.




У січні треба їсти м"ясо, а в березні — постувати

У слов"ян м"ясоїдними вважалися зодіакальні знаки Повітря — січень-лютий, травень-червень та вересень-жовтень. За два місяці організм насичується білками і жирами на наступні два.

— Найважливіший перший м"ясоїд, — каже Алла Дмитрієва, директор ведичного центру "Расаяна". — Якщо його проігнорувати, до травня організм виснажиться і людина почне хворіти.

А коли Сонце у вогняних знаках (кінець березня-квітень, кінець липня-серпень та кінець листопада-грудень), лікарі радять вживати легку їжу. Свинину замінити курятиною, яловичину — індичкою, відмовитися від м"ясних бульйонів.

Астму лікують блювотним рефлексом

Комплексне очищення організму у ведичній медицині називають "панч-карма", в перекладі з санскриту — п"ять дій. Їх виконують, аби вивести з організму токсини та шлаки, поліпшити травлення, зняти стрес та омолодитися.
— Курс очисних процедур залежить від недуги, — пояснює Володимир Дмитрієв, 23 роки, лікар столичного центру "Расаяна". — Комусь для підготовки потрібно сімдесят днів, а комусь — двадцять або й сім.
Недуги легень (астма, бронхіт) полегшують за допомогою лікувальної блювоти. Хворий випиває відвар трав із молоком. Тому процес відбувається безболісно, без неприємних відчуттів.
Нервову систему (неврити, неврози) заспокоюють за допомогою прогрівання й промаслювання. Олії трав розводять водою і п"ють, також втирають у шкіру.
— У 60 відсотків киян проблеми з нервами, — зауважує Дмитрієв. — Тому ці процедури ми назначаємо майже всім клієнтам.
Кишечник та шлунок очищують за допомогою проносних олій трав, а також клізмами та ванночками. Це четвертий різновид панч-карми. Він також підтримує організм. Закінчує курс гірудотерапія — кровопускання за допомогою п"явок.
За словами медика, лікування оліями й травами м"якше, ніж таблетки. Тому майже не має протипоказань. Відмовляють лише пацієнтам із загостренням недуги. Хворобу спочатку стабілізують, а потім лікують.

Зараз ви читаєте новину «Одужати після опромінення допомогла трав"яна терапія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути