вівторок, 23 липня 2019 05:26

Німецький наречений зробив пропозицію в операційній палаті

 

— Нещодавно виконував операцію, — розповідає Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії. — Жінці 34 роки, вона українська заробітчанка у Німеччині. Має сколіоз 80 градусів. На спині горб. Зважилась на операцію. Бо при великому куті викривлення сколіоз може прогресувати протягом життя.

Сколіоз — викривлення хребта — частіше буває в дівчат. Це спадкова хвороба, що передається по жіночій лінії. Найкраще робити операцію підліткам і при викривленні 40 градусів, коли хребет ще гнучкий. Це дозволяє вирівняти спину практично до нуля градусів. Із кожним роком хребет костеніє й операції стають складнішими. Тривають до восьми-десяти годин замість двох. Потребують значно більше зусиль і технічних навичок від хірурга.

— Операція пройшла дуже вдало, враховуючи вік пацієнтки. Спину вирівняли з 80 до 20 градусів. Прибрали горб. Хребет укріпили 26 титановими імплантами — конструкцією з металевих гвинтів та пластин. При такій операції хворий утрачає майже половину циркулюючої крові. Використовували обладнання, завдяки якому переливали пацієнтці її власну кров.

Більш як 20 років у клініці оперують сколіоз за сучасними технологіями. Ігор Петрович вважає, що найбільш показова перевага методу в тому, що пацієнтки після операції виходять заміж і народжують.

— Нашу заробітчанку через дві години після операції, одразу як вийшла з наркозу, відвідав наречений Ганс із Німеччини. І прямо в операційній платі подарував обручку і покликав заміж, — додає Курілець.

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, 2-й поверх. Тел.: 0(44) 592 90 79, 592 68 78.

м. Стрий, Львівська область. Стрийська центральна районна лікарня, вул. Ольги Басараб, 15, 7-й поверх.

Тел. 0(67) 891 00 00

м. Кременчук, Полтавська область. Кременчуцька перша міська лікарня, вул. Овксентія Богаєвського, 60/1.

Тел. 0(99) 309 20 21

Ліц. АВ №554809 від 20.09.2010 року

Зараз ви читаєте новину «Німецький наречений зробив пропозицію в операційній палаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути