понеділок, 20 березня 2017 05:50

Народження першої дитини пригнічує чоловіків

Чоловіки також можуть страждати від післяпологової депресії, як і їхні дружини. Такий висновок зробили американські вчені, опитавши 10 тис. чоловіків віком від 26 до 33 років. 68% у перші чотири-п'ять років після народження дитини мали пригнічений стан.

— Коли забрав жінку з дитиною з пологового, у перші кілька днів відчував розпач, — розповідає батько 5-річного хлопчика Олег Синицин, 28 років, із Харкова. — Принесли немовля немічне, синюватого кольору. Воно було для мене абсолютно чуже й незрозуміле. Не хотілося на нього дивитися. Нервував, думав, що не здатен бути батьком. Але через місяць мій хлопчик почав протягувати до мене ручки, усміхатися, це мене дуже розчулило.

Депресія виникає у чоловіків, які вперше стали батьками. Побоюються, що не зможуть забезпечити родину. Також після народження дитини жінки більше часу приділяють дітям і мало спілкуються з чоловіками.

Останнім радять більше часу проводити з дружиною наприкінці вагітності. Допомагати їй під час пологів, а також більше спілкуватися з родинами, які вже мають дітей.

Зараз ви читаєте новину «Народження першої дитини пригнічує чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути