Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 05:25

Міжнародна команда нейрохірургів консультувала хворих 11 годин

 

Із 9 до 12 жовтня в Західноукраїнській філії Міжнародного центру нейрохірургії у Стрию працювала команда експертів із США в галузі лікування сколіозу. Хірурги із неприбуткової організації "Спін Хоуп" (Spine Hope — англійською — надія для хребта. — ГПУ) безкоштовно консультували українських пацієнтів та робили надскладні операції. Очолив команду доктор Метью Гек, фахівець із лікування хребта з Остіна, штат Техас.

— 9 жовтня консультували без перерви 11 годин, — розповідає Ігор Ігоревич Курілець із Міжнародного центру нейрохірургії. — Прийняли понад 60 пацієнтів. І це були не просто сколіози. Більшість із них — нервово-паралітичні та вроджені, що потребують складних багатогодинних операцій. А 11–12 жовтня прооперували три надскладні сколіози. Дві дівчини та хлопця.

Ідея візиту команди "Спін Хоуп" виникла два роки тому.

— З того часу тривали переговори. Вони боялися їхати через війну та поганий образ України в пресі. Але завдяки нашому другу, американському нейрохірургу Люку Томичу, цей візит узгодили.

Окрім доктора Гека, до Стрия приїхали його анестезіолог, нейрофізіолог, операційні сестри, представники компаній-виробників імплантатів.

— Тож відбувся обмін досвідом не лише між спінальними хірургами України та США, а й між усіма членами операційної бригади, — додає Курілець.

"Спін Хоуп" — неприбуткова організація, що спеціалізується на сучасному медичному лікуванні пацієнтів зі сколіозом по всьому світу. Залучає коман­ду волонтерів, яка складається з кваліфікованих лікарів та медичного персоналу. "Спін Хоуп" також включає програму з всесвітньої просвітницької діяльності. Координує візити медичних місій у країни, що потерпають від нестачі медичних ресурсів. Проводять операцій на хребті та навчають медичний персонал.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, 2-й поверх.

Тел.: 0 (44) 592 90 79, 592 68 78

м. Стрий, Львівська область. Стрийська центральна районна лікарня, вул. Ольги Басараб, 15, 7-й поверх.

Тел. 0 (67) 891 00 00

м. Кременчук, Полтавська область. Кременчуцька перша міська лікарня, вул. Овксентія Богаєвського, 60/1.

Тел. 0 (99) 309 20 21

Ліц. АВ №554809

від 20.09.2010 року

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна команда нейрохірургів консультувала хворих 11 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути