Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 05:00

"Мешкають у центрі Києва, а дочку з горбом не лікують"

 

— Приходять до мене заможні люди. Проживають недалеко від нашої клініки на Печерську. Приводять дочку 18 років, у якої викривлення хребта 100 градусів. На спині горб. Їм доступна будь-яка інформація. У тому числі й про сколіоз. Оперувати дитину не хочуть. Кажуть, що не мають часу займатися хворобою, бо в них "інші плани", — розповідає директор Міжнародного центру нейрохірургії Ігор Курілець.

Хребет найкраще вирівнювати, коли кут викривлення — від 40 до 60 градусів. Хірурги встановлюють у спину титанові імплантати — металеву конструкцію з пластин і гвинтів. Подібні операції в Міжнародному центрі нейрохірургії роблять вже 20 років.

— Ми вилікували понад тисячу пацієнтів. Оперували хворих з усіх без винятку регіонів України і з-за кордону. Це були дітки із заможних родин, були й бідні, сироти. Близько 50 хворих ми лікували за рахунок закордонних фондів. Декілька операцій виконано за рахунок державного бюджету України. Багато наших пацієнтів одужали, вивчилися, зробили успішну кар'єру, створили сім'ї. Дівчата повиходили заміж й понароджували дітей.

На початку лютого у Міжнародному центрі нейрохірургії прооперували 14-річного Віталія із селища Чортомлик Нікопольського району Дніпропетровської області. Він мав викривлення хребта в 70 градусів.

— Цього хлопчика показували по телевізору. Гроші збирали всією Україною. Ми замовили для нього у Франції американські титанові імплантати, зробили операцію. Тепер це високий, рівний хлопець. Ідеальний результат. Приїжджав на обстеження. Оті кияни зіткнулися з ним у коридорі. Розмовляли з його бабусею і не знайшли спільної мови. Вона звичайна селянка, а тут — київська аристократка. Неосвічена бабуся свого внука вилікувала. А столична дама й далі водить по лікарях єдину дитину-напівінваліда. Мешкають у центрі Києва, а дочку з горбом не лікують. Кут збільшується — хвороба з кожним роком прогресує. Через п'ять років вона може стати неоперабельною. І тоді медицина буде безсильна. А в них якісь там інші плани…

Запис на консультації до Міжнародного ­центру нейрохірургії:

Центральна ­клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел. 0(99) 309 20 21, 0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «"Мешкають у центрі Києва, а дочку з горбом не лікують"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути