Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 15:00

Медитація не дає втомі накопичуватися

Автор: фото з сімейного архіву Григорія Чаусовського
  Учений Григорій Чаусовський із Запоріжжя прикріпив пристрій для  медитації до лопати. Сконцентруватися на роботі допомагають кольорові лампочки і звуковий супровід
Учений Григорій Чаусовський із Запоріжжя прикріпив пристрій для медитації до лопати. Сконцентруватися на роботі допомагають кольорові лампочки і звуковий супровід

Запорізький учений винайшов пристрій для медитації. Він не дає втомі накопичуватися. Зовні він схожий на пенал, що кріпиться до городнього інвентарю: лопати, сапки чи вил. Його собівартість майже 25 грн.

— Прилад оснащений сенсорами, — пояснює автор Григорій Чаусовський, 61 рік, доцент біологічного факультету Запорізького національного університету. — Залежно від положення лопати вмикається звуковий та світловий супровід. Коли лопата входить у землю, із динаміка лунає "Ух!" і загоряється червона лампочка. Коли ж перекидаєте ґрунт, чути "Фу-ух!" і вмикається синя.

Поєднання зміни кольору та звуків — лікувальне, переконує винахідник. Воно вводить людину в медитативний стан.

— Людина концентрується на роботі, не має негативних думок і, як результат, втома не накопичується. Ви швидше зробите роботу, але не перевтомитеся. М"язового перенапруження не буде, спатимете нормально.

Ідею автор запозичив у монахів гірських монастирів. Вони можуть пробігти від одного монастиря до іншого й не стомитися, бо під час бігу медитують.

— Вони цього вчаться роки, — розповідає Григорій Чаусовський. – А мій пристрій сам налаштує людину. Достатньо подумки повторювати за фонограмою слова, і ви теж медитуватимете.

Зараз ви читаєте новину «Медитація не дає втомі накопичуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути