Кольорова дієта допомагає схуднути й оздоровитися. В її основі — сім кольорів веселки, до кожного підібрано їжу. У понеділок дієтологи радять їсти лише продукти червоного кольору, у вівторок — оранжевого, у середу — жовтого, у четвер — зеленого, у п"ятницю — блакитного, у суботу — синього, у неділю — фіолетового.
Українські фахівці не критикують кольорової дієти. Але міняти місцями дні чи змішувати продукти не радять.
— Я з такою дієтою не працюю, але думаю, розробникам можна довіряти, — розмірковує лікар-дієтолог столичного центру "Віріа" Світлана Фус, 44 роки. — Найімовірніше, продукти підбирали не лише за корисністю, а й за місячним календарем. Тому, якщо вже зважилися, треба дотримуватися приписів.
Фахівець каже, що дієта збалансована. Вона містить багато вітамінів і антиоксидантів.
— Людина вживатиме всі групи продуктів, — додає лікар. — Це краще, ніж швидка їжа та солодощі. Але потрібно ретельно готуватися, бо знайти, приміром, блакитні продукти не так легко. Найкраще запланувати дієту на літо, коли багато свіжих овочів і фруктів.
Коментарі